15:06:07 12.04.2024
Stiri

O nouă turbină eoliană care se construiește singură va produce revoluție în industria energiei bazate pe vânt

Actualitate 03.04.2024 09:57 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
O nouă turbină eoliană care se construiește singură va produce revoluție în industria energiei bazate pe vânt


O nouă turbină eoliană care se construiește singură ar putea revoluționa complet industria energiei eoliene. Macara WindSpider, dezvoltată de WindSpider, este o metodă nouă și scalabilă care permite turbinelor eoliene să se construiască singure, eliminând astfel necesitatea unei mari părți din forța de muncă obișnuită legată de construirea unei turbine eoliene, informează bgr.com.

Turbinele eoliene sunt obiecte masive și costisitoare. De fapt, paletele actuale ale turbinei sunt adesea atât de mari încât este nevoie de o macara pentru a le ridica. Acest lucru necesită combustibil pentru a funcționa și oameni care să opereze macaraua. Dar ce s-ar întâmpla dacă s-ar putea renunța la o mare parte din forța de muncă suplimentară, iar macaraua ar fi încorporată în turbina însăși?

Aceasta este ideea din spatele macaralei WindSpider. Macaraua folosește turnul turbinei în sine pentru a ridica diferitele părți ale turbinei în poziție. Și, din moment ce macaraua se află acolo cu turbina tot timpul, aceasta facilitează mult și întreținerea, retehnologizarea și dezafectarea. Ceea ce este și mai impresionant este faptul că macaraua poate fi extinsă cu ușurință la peste 1.500 de tone, fără limitări de înălțime.

content-image

Acest lucru înseamnă că turbinele eoliene fixate pe fundul mării și cele offshore ar putea deveni mult mai ușor de construit, deoarece piesele mari ar putea fi transportate la locația turbinei cu ajutorul unei bărci și apoi atașate la turbină folosind funcționalitatea macaralei încorporate. Este o idee foarte nouă, care suscită deja un mare interes din partea investitorilor, și pe bună dreptate.

Existența unor soluții energetice mai scalabile, precum macaraua WindSpider, ne-ar putea ajuta să extindem foarte mult aceste domenii ale industriei energetice. Introducerea de noi opțiuni pentru turbinele eoliene ne va permite, în cele din urmă, să ne bazăm mai puțin pe combustibilii fosili pentru producția de energie, permițându-ne să reducem cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră trimise în atmosferă în fiecare an, ajutând astfel la combaterea schimbărilor climatice, scrie stiripesurse.ro.

Este o soluție în mai multe etape care aduce îmbunătățiri în mai multe domenii și pe care mulți sunt încântați să o vadă mai mult. Macaraua WindSpider a fost dezvoltată de WindSpider în colaborare cu Leirvik pentru a crea o macara turn puternică și durabilă care va oferi un acces fiabil și mai ușor la construirea de turbine eoliene în întreaga lume.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md