17:36:13 29.11.2023
Stiri

O insulă din Grecia oferă casă, pământ și 500 de euro lunar celor care vor să se mute acolo. „Avem nevoie de familii tinere”

Actualitate 28.09.2023 08:59 Vizualizări1954 Autor: Ziarul National
O insulă din Grecia oferă casă, pământ și 500 de euro lunar celor care vor să se mute acolo. „Avem nevoie de familii tinere”


O inițiativă recentă și-a propus să atragă oameni să se mute pe o insulă din Grecia. Insula ospitalieră oferă casă, pământ și 500 de euro lunar familiilor care sunt pregătite să rămână acolo.

Grecia este una din tarile mediteraneene care continua sa atraga turisti din intreaga lume datorita frumusetii sale naturale si a istoriei bogate. Insa, in ultima perioada, tara a inceput sa isi puna la lucru cele mai creative strategii pentru a atrage vizitatorii sa stea mai mult timp, dacă se poate pentru restul vieții.

In acest sens, una dintre cele mai recente initiative îndeamnă oameni să se mute pe o insulă și ofera casa, pământ si 500 de euro lunar familiilor care sunt pregatite să rămână acolo.

Antikythera este insula grecească care ar plăti în jur de 23 de mii de euro pentru a atrage locuitori. Cei care se mută vor avea în jur de 500 de euro pe lună timp de trei ani, o casă și o bucată de pământ pe care o pot cultiva pentru a începe o nouă viață.

„Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”, a declarat președintele insulei, Andreas Harhalakis, pentru ziarul Iefimerida.gr.

Situată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre Creta și continent, insula este un loc frumos, nealterat, cu plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse pe care le poți explora. Un loc unde te poți muta în liniște. Este un zbor de 45 de minute de la Atena, două ore cu feribotul din Creta și patru de pe continent.

În prezent, pe insulă există doar 24 de locuitori. Insula are un magazin, un hostel și un Airbnb, dar nu există bănci sau bancomate, relatează presa italiană.

Autoritățile locale spun că insula din paradisul Marii Egee poate fi populată doar de către familiile tinere, care au cel puțin trei copii. Pe lângă oferta de teren gratis și alimente, consiliul local al insulei Antikythera promite și locuri de muncă, scrie Știri Diaspora.

Barca ce transportă alimente și gaze pe insulă nu poate acosta când marea este agitată, lucru care se întâmplă adesea iarna. Cu toate acestea, această insulă nu este singurul loc din Europa care oferă un stimulent financiar pentru repopulare. În Elveția, de exemplu, există un sat în care se oferă 50 de mii de euro pentru a încuraja oamenii să se mute.

Antikythera este o insulă grecească situată la marginea Mării Egee, între Creta și Peloponez. În antichitate insula era cunoscută sub numele de Aigilia. De la reforma administrației locale din 2011, aceasta face parte din municipalitatea insulei Kythira. Suprafața sa este de 20,43 kilometri pătrați și se află la 38 de kilometri sud-est de Kythira.

Antikythera este sporadic vizitată de feriboturi care urmează traseul Pireu (Atena) - Kissamos-Kastelli (Creta).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md