13:25:37 29.11.2022
Stiri

O delegație a Comisiei de la Veneția, vizită la Chișinău pentru a se informa vizavi de Legea securității informaționale și prevederile care interzic utilizarea simbolurilor asociate războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Actualitate 21.09.2022 09:29 Vizualizări748 Autor: Ziarul National
O delegație a Comisiei de la Veneția, vizită la Chișinău pentru a se informa vizavi de Legea securității informaționale și prevederile care interzic utilizarea simbolurilor asociate războiului declanșat de Rusia în Ucraina


Un grup de experți ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept - Comisia de la Veneția - va efectua o vizită în R. Moldova, în perioada 22 - 23 septembrie curent.

Din componența delegației fac parte experții Veronika Bilkova din Republica Cehă, Jan Velaers din Regatul Belgiei, și funcționarul Consiliului Europei, Michael Janssen.

Vizita experților Comisiei de la Veneția are loc în contextul pregătirii Opiniei Comisiei privind Legea securității informaționale și privind Legea care criminalizează utilizarea simbolurilor asociate războiului din Ucraina.

Opinia urmează a fi examinată și adoptată în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni Plenare a Comisiei de la Veneția din 21 - 22 octombrie 2022.

Legislativul de la Chișinău anunță că oficialii Comisiei de la Veneția vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și cu reprezentanții fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Programul vizitei mai include întrevederi cu reprezentanții Consiliului Audiovizualului, Curții Constituționale, Procuraturii Generale și Curții Supreme de Justiție a Republicii Moldova.

Agenda discuțiilor vizează, de asemenea, consultări și un schimb de opinii referitoare la modificările Codului serviciilor media audiovizuale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md