17:56:54 21.02.2024
Stiri

NUMIRI la Guvern: Secretari de stat noi la patru ministere, precum și funcție nouă pentru Ambasadorul R. Moldova în SUA: Doi funcționari pleacă și un reprezentant al R. Moldova într-o structură a CSI a fost rechemat

Actualitate 25.01.2023 15:55 Vizualizări1694 Autor: Ziarul National
NUMIRI la Guvern: Secretari de stat noi la patru ministere, precum și funcție nouă pentru Ambasadorul R. Moldova în SUA: Doi funcționari pleacă și un reprezentant al R. Moldova într-o structură a CSI a fost rechemat


Ministerele Economiei, Sănătății, al Afacerilor Interne și cel al Mediului au secretari noi de stat, iar doi secretari de stat, unul de la Ministerul Educației și Cercetării și altul de la Ministerul Afacerilor Interne, și-au dat demisia.

Guvernul l-a numit, în ședința de astăzi, pe Alexandru Gasnaș în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății. Gasnaș ocupa până acum funcția de șef de departament la Institutul de Medicină Urgentă.

Totodată, noul secretar de stat la Ministerul Economiei este Viorel Garaz, iar la Ministerul Mediului a fost numit pe aceeași poziție Grigore Stratulat.

De la Ministerul Afacerilor Interne a plecat secretarul de stat Petru Țurcanu pentru a activa într-o organizație internațională, iar locul acestuia a fost ocupat de Andrei Ciocâltan.

În aceeași ședință, Guvernul a acceptat cererea de demisie a secretarului de stat de la Ministerul Educației și Cercetării, Gheorghe Ciucureanu.

Cabinetul de miniștri a mai a probat o decizie potrivit căreia Ambasadorul R. Moldova în SUA, Viorel Ursu, va îndeplini, prin cumul, și funcția de Ambasador al republicii noastre în Statele Unite Mexicane.

O altă decizie a Guvernului vizează rechemarea lui Evgheni Balîca din funcția de reprezentant plenipotențiar al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate şi altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md