23:19:06 12.08.2022
Stiri

NOU // Secretarii consiliilor locale vor putea autentifica procurile pentru stabilirea și recalcularea PENSIEI. Până acum o puteau face doar notarii

Actualitate 07.07.2022 11:40 Vizualizări729 Autor: Ziarul National
NOU // Secretarii consiliilor locale vor putea autentifica procurile pentru stabilirea și recalcularea PENSIEI. Până acum o puteau face doar notarii


Secretarii consiliilor locale ar putea fi împuterniciți să autentifice procurile pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensiei de urmaș.

Un proiect de modificare a Legii privind administrația publică locală care ar oferi această posibilitate secretarilor consiliilor locale este în examinare la Parlament.

Unul din autorii proiectului, Ersilia Qatrawi, membru al Comisiei parlamentare pentru administrației publică, susține că necesitatea unor modificări rezidă din numeroasele solicitări ale persoanelor în etate și persoanelor cu necesități speciale, preponderent din zonele rurale, unde nu există un notar în apropiere care ar autentifica actele pentru stabilirea sau recalcularea pensiei. Pentru ei, vizita notarului la domiciliul beneficiarului implică cheltuieli și timp suplimentar.

Conform legislației în vigoare, pensia poate fi acordată la cererea beneficiarului, a tutorelui (curatorului) acestuia sau a reprezentantului desemnat prin procură. La momentul actual, secretarul consiliului local este abilitat prin lege să autentifice procuri privind ridicarea pensiilor și indemnizațiilor, dar nu și cele de reprezentare a persoanelor la Casa Teritorială de Asigurări Sociale pentru stabilirea sau recalcularea mărimii pensiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md