11:18:41 04.12.2023
Stiri

NOU // Angajații rezidenți ai Parcului IT vor putea munci din afara R. Moldova

Actualitate 05.10.2022 17:39 Vizualizări2380 Autor: Ziarul National
NOU // Angajații rezidenți ai Parcului IT vor putea munci din afara R. Moldova


Rezidenții Parcului IT își vor putea desfășura munca de la distanță, indiferent de locația salariaților, după ce Guvernul a modificat astăzi Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Modificările au fost efectuate cu scopul menținerii afacerilor curente din R. Moldova, a forței de muncă în cadrul companiilor IT, dar și de relocare juridică, în republica noastră, a companiilor străine, care, din considerente regionale, nu își pot continua afacerile în țările de reședință.

Totodată, au fost extinse genurile de activitate desfășurate în cadrul parcului, fiind propuse patru tipuri noi de activitate care au tangență cu domeniul tehnologiei informației și ar fi eligibile pentru desfășurare în regimul parcului IT. Printre acestea se numără servicii de corectare și recondiționare digitală a culorilor, servicii de editare și proiectare a sunetului, înregistrări originale de sunet, servicii de proiectare tehnică pentru instalații industriale și manufacturiere.

Potrivit Guvernului, noile activități vor stimula investițiile străine în R. Moldova în domeniul cinematografiei, al audiovizualului, industriei muzicale și altor domenii conexe.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md