19:01:35 28.05.2023
Stiri

Nivel-RECORD al comerțului dintre R. Moldova și România: Ministrul Bogdan Aurescu consideră necesară creșterea investițiilor românești în R. Moldova

Actualitate 19.12.2022 19:28 Vizualizări923 Autor: Ziarul National
Nivel-RECORD al comerțului dintre R. Moldova și România: Ministrul Bogdan Aurescu consideră necesară creșterea investițiilor românești în R. Moldova Ambasada României în R. Moldova


Relațiile comerciale dintre R. Moldova și România vor atinge în anul curent un nivel-record.

Subiectul a fost abordat astăzi la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, aflat în vizită de două zile în R. Moldova.

CITIȚI și Ministrul de Externe al României, primit cu colinde la Președinția R. Moldova: România va fi alături mereu de Republica Moldova și cetățenii săi și va găsi soluții pentru ca Chișinăul să facă față provocărilor cu care se confruntă

„Ministrul Bogdan Aurescu a salutat dinamica remarcabilă a schimburilor comerciale bilaterale care au înregistrat o creștere accelerată. A exprimat satisfacție pentru faptul că, la finalul anului 2022, este așteptată o valoare-record de 3,5 miliarde USD a comerțului între România și Republica Moldova, în creștere cu aproximativ 46% comparativ cu anul precedent. În egală măsură, a subliniat necesitatea creșterii investițiilor românești în Republica Moldova și a creării de condiții mai bune pentru mediul de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al diplomației de la București.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea deosebită pentru relația de cooperare deosebit de strânsă și orientată către rezultate în interesul cetățenilor la nivelul celor doi prim-miniștri, evocând cel mai recent exemplu oferit de discuțiile aplicate avute la București între prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, și prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pe 29 noiembrie 2022.

CITIȚI și Sprijin „relevant și rapid” din partea României pentru R. Moldova. Guvernul de la București va debursa 25 de MILIOANE de euro până la finele anului: „România va continua să susțină R. Moldova pentru a trece peste crizele din ultima perioada”

Cei doi oficiali au examinat stadiul cooperării bilaterale sectoriale, cu accent asupra măsurilor întreprinse în domenii de interes prioritar precum proiectele strategice de interconectare a infrastructurii energetice dintre România și Republica Moldova, de fluidizare a traficului la frontieră sau cooperarea în domeniul transporturilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


BUREBISTA 19.12.2022 19:40

„...În egală măsură, a subliniat necesitatea creșterii investițiilor românești în Republica Moldova și a creării de condiții mai bune pentru mediul de afaceri”. Traducerea a ceea ce Aurescu a spus în limbaj diplomatic o fac eu pentru maldavanul „mândru” și iubitor de paraîndărărt rusesc: Nu mai faultați firmele românești care încearcă să intre pe piața voastră dacă vreți să continuați să fiți ajutați. Răbdarea noastră are o limită și ne apropiem de aceasta!!!

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md