03:01:57 27.05.2024
Stiri

Nivel-RECORD al comerțului dintre R. Moldova și România: Ministrul Bogdan Aurescu consideră necesară creșterea investițiilor românești în R. Moldova

Actualitate 19.12.2022 19:28 Vizualizări1155 Autor: Ziarul National
Nivel-RECORD al comerțului dintre R. Moldova și România: Ministrul Bogdan Aurescu consideră necesară creșterea investițiilor românești în R. Moldova Ambasada României în R. Moldova


Relațiile comerciale dintre R. Moldova și România vor atinge în anul curent un nivel-record.

Subiectul a fost abordat astăzi la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, aflat în vizită de două zile în R. Moldova.

CITIȚI și Ministrul de Externe al României, primit cu colinde la Președinția R. Moldova: România va fi alături mereu de Republica Moldova și cetățenii săi și va găsi soluții pentru ca Chișinăul să facă față provocărilor cu care se confruntă

„Ministrul Bogdan Aurescu a salutat dinamica remarcabilă a schimburilor comerciale bilaterale care au înregistrat o creștere accelerată. A exprimat satisfacție pentru faptul că, la finalul anului 2022, este așteptată o valoare-record de 3,5 miliarde USD a comerțului între România și Republica Moldova, în creștere cu aproximativ 46% comparativ cu anul precedent. În egală măsură, a subliniat necesitatea creșterii investițiilor românești în Republica Moldova și a creării de condiții mai bune pentru mediul de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al diplomației de la București.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea deosebită pentru relația de cooperare deosebit de strânsă și orientată către rezultate în interesul cetățenilor la nivelul celor doi prim-miniștri, evocând cel mai recent exemplu oferit de discuțiile aplicate avute la București între prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, și prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pe 29 noiembrie 2022.

CITIȚI și Sprijin „relevant și rapid” din partea României pentru R. Moldova. Guvernul de la București va debursa 25 de MILIOANE de euro până la finele anului: „România va continua să susțină R. Moldova pentru a trece peste crizele din ultima perioada”

Cei doi oficiali au examinat stadiul cooperării bilaterale sectoriale, cu accent asupra măsurilor întreprinse în domenii de interes prioritar precum proiectele strategice de interconectare a infrastructurii energetice dintre România și Republica Moldova, de fluidizare a traficului la frontieră sau cooperarea în domeniul transporturilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md