00:20:06 26.06.2024
Stiri

Sprijin „relevant și rapid” din partea României pentru R. Moldova. Guvernul de la București va debursa 25 de MILIOANE de euro până la finele anului: „România va continua să susțină R. Moldova pentru a trece peste crizele din ultima perioada”

Actualitate 19.12.2022 13:43 Vizualizări1690 Autor: Ziarul National
Sprijin „relevant și rapid” din partea României pentru R. Moldova. Guvernul de la București va debursa 25 de MILIOANE de euro până la finele anului: „România va continua să susțină R. Moldova pentru a trece peste crizele din ultima perioada”


„România va continua să susțină R. Moldova pentru a trece cu bine peste crizele din ultima perioada”, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, după o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, aflat în vizită la Chișinău.

„Despre relațiile frățești dintre Chișinău și București am discutat astăzi cu ministrul Bogdan Aurescu. Discuțiile s-au focusat pe situația la zi din republica noastră și formulele de sprijin relevant și rapid identificate de România pentru a fi alături de R. Moldova”, a menționat Grosu.

Președintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul substanțial și contribuția oferită de România în domenii-cheie, cum ar fi securitatea energetică, dezvoltarea infrastructuri, apărare, precum și prin intermediul numeroaselor proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor noștri.

„Livrările din România de energie electrică, gaze naturale, păcură și lemne de foc ajută R. Moldova să facă față unei crize energetice fără precedent. Recent, România a oferit sprijin de urgență, sub formă de sprijin bugetar direct, de 10 milioane de euro, bani care urmează a fi utilizați pentru procurarea de gaze naturale și cărbuni, dar și pentru măsuri de eficiență energetică. Totodată, până la sfârșitul anului curent, urmează a fi debursată suma de 25 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul educației și administrației publice. Aceste acțiuni ne determină să încurajăm noi proiecte între românii de pe ambele maluri ale Prutului și consolidarea relațiilor noastre”, a conchis spicherul Grosu.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md