22:29:06 18.04.2019
 
Stiri

Nata Albot a revenit din Canada SPECIAL pentru ACEST EVENIMENT

Social 11.12.2013 14:55 Vizualizări3869 Autor: Tatiana Scutaru
Nata Albot a revenit din Canada SPECIAL pentru ACEST EVENIMENT Sursa: Facebook/Nata Albot

Brazi din lemn, copeici, haine, lut și chiar din becuri. La Muzeul Național de Artă a Moldovei găsești câteva zeci de brăduți rezultați parcă dintr-o explozie a fanteziei și talentului. Aceștia însă nu sunt de vânzare. Încă. Vorbim de tradiționalul Bal al Brazilor, organizat de Nata Albot, Klumea și Muzeul de Artă. Peste 50 de brazi, confecționați de studenții de la Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice și de la Universitatea Tehnică, sunt expuși la muzeu pentru o săptămână, începând de astăzi.

Studenții au fost ingenioși și în acest an și au creat brazi care mai de care mai ieșit din tipare. De exemplu, brăduțul intitulat „Bradul Miresei” este confecționat din țesătură, căptușeală, panglică și liant. Autoarea bradului, Iulia Rabei, a vrut să transpună într-un brad de Crăciun gingășia unor straie de mireasă.

Un alt brad, altă măiestrie - bradul de pe un tricou pictat și confecționat din nasturi, acrilă, țesătură și alte materiale. Alături găsim un alt brad care imită claviatura de la un pian.

Surpriza din acest an este faptul că brazii sunt expuși în Muzeul Național de Artă a Moldovei, iar fiecare poate licita „în liniște” creațiile. Astfel, fiecare poate veni, procura un bilet de 10 lei, licita și vota bradul preferat. Oamenii pot participa, astfel, la o licitație selențioasă, în care pot lăsa în scris o sumă pe care o merită bradul, iar în ziua de 20 decembrie, dacă bradul nu primește o sumă mai mare, ar putea să îl câștige.

Nata Albot a revenit din Canada special pentru acest eveniment, despre care spune că este ca și copilul ei. „Arta contemporană în Moldova este un mare motor de atragere a turiștilor, de mândrie, de identitate națională. Eu cred că acești copii pe care îi veți vedea astăzi aici merită să fie apreciați. Sunt brazi care se evidențiază mult prin tehnică, prin acuratețe, prin viziunea omului și materialele curioase folosite. Ați văzut că se folosesc și scobitori, și burete pentru spălat vase, de toate. Deja doi brazi au fost licitați cu 1 000 de lei fiecare”, povestește Nata.

Balul Brazilor de Crăciun a ajuns la cea de-a treia ediție. În concurs s-au înscris 76 de participanți, însă au fost selectați mai puțini. Pentru prima dată, în acest an brazii nu sunt licitați în cadrul unui eveniment privat, ci sunt expuși la muzeu, pentru ca oamenii să îi vadă și să aprecieze talentele studenților.

„Eu nu am pretenția să pretind la un super eveniment de muzeu, dar am toată certitudinea că, peste doi ani, Balul Brazilor va deveni un eveniment cu care Muzeul de Artă și tot orașul se vor putea mândri. Acesta este un „baby eveniment”, eu așa îl numesc. El va deveni în fiecare an mai bun”, a concluzionat Nata.

Bradul care va acumula cele mai multe voturi de la vizitatori va fi desemnat câştigător în categoria „Ales de Public”. Organizatorul va oferi un premiu în valoare de 5 000 de lei pentru lucrarea care va aduna cea mai mare sumă din licitaţia de la Balul Brazilor din 20 decembrie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md