03:26:01 25.07.2024
Stiri

Mircea Cărtărescu vine la Chișinău, de Ziua Națională a Lecturii: Intrare liberă la discuția cu celebrul scriitor din România, care va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău

Actualitate 07.02.2024 12:03 Vizualizări1299 Autor: Irina Nechit
Mircea Cărtărescu vine la Chișinău, de Ziua Națională a Lecturii: Intrare liberă la discuția cu celebrul scriitor din România, care va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău


Publicul de la Chișinău va avea privilegiul de a participa la o întâlnire cu celebrul scriitor român Mircea Cărtărescu și de a primi un autograf din partea lui, pe 14 februarie 2024, de Ziua Națională a Lecturii. Scriitorul vine în Republica Moldova la invitația președintei Maia Sandu.

„Născut la 1 iunie 1956 la București, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind înaintat de două ori de către Uniunea Scriitorilor din România la Premiul Nobel pentru Literatură.

Participarea la Ziua Națională a Lecturii va reprezenta pentru Mircea Cărtărescu și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, și prima vizită în Republica Moldova. Pentru a-și cunoaște publicul, pe parcursul zilei de 14 februarie, cei doi literați se vor întâlni cu elevi și liceeni din Chișinău, dar și cu reprezentanți ai comunității de scriitori”, se menționează în comunicatul Ministerului Culturii.

Mircea Cărtărescu va participa la o serie de activități de promovare a lecturii, iar în seara zilei de 14 februarie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, va discuta cu cititorii săi și cu toți cei interesați de creația sa, în cadrul unui eveniment moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun, cu genericul „Un om care scrie”. Se va vorbi despre carte și literatură, despre cum e să scrii în limba română și despre rolul scriitorului în lumea de astăzi.

„Titlul complet al serii este „Un om care scrie, o țară care citește”. Mircea Cărtărescu ar fi trebuit să participe la prima ediție a Zilelor Literaturii Române (ZLR) la Chișinău. N-a fost să fie; sper să fie de-acum înainte, și la ZLR, și la BookFest Chișinău, și în toate librăriile bune din Republica Moldova”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Emilian Galaicu-Păun.

Doritorii vor putea cumpăra cărți de Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie și vor putea lua autografe de la cei doi autori.

Intrarea la eveniment este liberă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md