08:52:59 18.05.2024
Stiri

Ministerul Sănătății anunță primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes la Hâncești, la două zile de la inaugurarea Centrului primar de AVC

Actualitate 19.04.2024 15:27 Vizualizări959 Autor: Ziarul National
Ministerul Sănătății anunță primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes la Hâncești, la două zile de la inaugurarea Centrului primar de AVC


Un bărbat de 49 de ani din raionul Leova s-a născut a doua oară grație asistenței primite în cadrul Centrului primar de accident vascular cerebral (AVC) al Spitalului raional Hâncești, la doar două zile de când acesta își începuse activitatea.

Ministerul Sănătății susține că acesta este primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în cadrul acestui centru.

Pacientul a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate.

„Echipa multidisciplinară, formată din medicul neurolog Vladlena Vasiliu, medicul reanimatolog Dumitru Batîr, medicul din cadrul UPU Angela Erhan, tehnicianul radiolog Vadim Gorilo și felcerul laborant Vasilisa Coțofană, a intervenit prompt și eficient, aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare. Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul comprehensiv de AVC din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare”, precizează Ministerul Sănătății.


Centrul primar de accident vascular cerebral de la Spitalul raional Hâncești a fost inaugurat pe 8 aprilie curent, în prezența președintei Maia Sandu și a ministrei Sănătății, Ala Nemerenco

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hâncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea din cele treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

Centrele au fost dotate cu echipamente performante, reparate la standarde europene, investițiile ridicându-se la suma de circa 44 de milioane de lei în ultimii doi ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md