08:11:14 09.12.2022
Stiri

MII de cărți vor fi împărțite GRATUIT în Chișinău

Social 07.05.2015 13:29 Vizualizări1604 Autor: Galina Munteanu
MII de cărți vor fi împărțite GRATUIT în Chișinău


Eveniment unic în R. Moldova. Mii de cărți pot fi luate gratuit acasă de trecătorii pietonalei din centrul Chișinăului, sâmbătă, 9 mai, de Ziua Europei. Startul se va da la ora 16.00.

Astfel, trei mii de titluri pot fi alese de către trecători și luate acasă, dar nu mai mult de un volum de fiecare. Inițiativa face parte din Campania „Unirea înseamnă”.

„Peste Prut (de altfel ca în toată Europa), toată beletristica și cărțile de specialitate se găsesc în limba de studiu a elevilor, studenților și experților. Unirea înseamnă literatură în limba maternă, acesta este motivul pentru care de Ziua Europei vom oferi o carte la alegere fiecărui chișinăuean care va ieși la o plimbare pe strada pietonală”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

Tinerii își mai doresc ca cititul în spații publice să devină o obişnuinţă pentru locuitorii capitalei, așa cum este în Vest și îi îndeamnă pe toți să ia o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmită altcuiva și să vină împreună pentru o seară liniștită și plină de lectură și cântece de la ora 16.00 până la apus pe strada pietonală Diordiță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // România și R. Moldova

05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a ceda Transnistriei tot volumul de gaze livrat de „Gazprom” cu 785 de dolari mia de m3 în schimbul energiei electrice de la Cuciurgan, vândută malului drept al Nistrului cu 73 de dolari?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md