06:12:25 13.08.2022
Stiri

Mesajul preşedintei Maia Sandu de Ziua Internaţională a Iei: „Recunoștință multă și celor care promovează, tenace și cu devotament pentru valori, introducerea cămășii tradiționale românești în Patrimoniul Imaterial al Umanității”

Actualitate 24.06.2022 18:31 Vizualizări1354 Autor: Ziarul National
Mesajul preşedintei Maia Sandu de Ziua Internaţională a Iei: „Recunoștință multă și celor care promovează, tenace și cu devotament pentru valori, introducerea cămășii tradiționale românești în Patrimoniul Imaterial al Umanității”


„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Iei - cămașa tradițională românească. Pentru neamul nostru, ia nu este un simplu obiect vestimentar, ci un simbol care, din vremuri străvechi, are un rol de protecție împotriva primejdiilor. Este un poem ce încifrează și descifrează cele mai adânci semnificații ale viețuirii noastre, fiecare semn brodat purtând în spate o poveste. Nașterea, viața și moartea, rodul pământului, apa și soarele - toate au fost fir cu fir, cu măiestrie și migală, înveșnicite pe ie de bunicile și mamele noastre”, a scris preşedinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook vineri, pe 24 iunie.

Şefa statului se bucură că această tradiție n-a dispărut şi chiar renaște prin entuziasmul și energia meșterițelor noastre.

„Oriunde s-ar afla - la Nisporeni, Strășeni, Bruxelles sau New York -, ele își brodează cu fir subțire, dar trainic, dorul, speranța, încrederea și împlinirea. Recunoștință multă și celor care promovează, tenace și cu devotament pentru valori, introducerea cămășii tradiționale românești în Patrimoniul Imaterial al Umanității. Să purtăm ie cu mândrie!”, este îndemnul Maiei Sandu.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 24.06.2022 22:40

Dar și în București, Brașov, Iași, Craiova, Suceava precum și pe întreg teritoriul ROMÂNESC!!! Să te mărginești doar la Nisporeni și Strășeni pentru a evita ȚARA????

Veteran-Echip 25.06.2022 15:59

Mă Ioane sau IVANE,nu de o zi sau de o lună, și nu doar pe SITE-ul acesta, postezi comentari răutăcioase la adresa Doamnei M. Sandu. Nu ți-i frică de Dumnezeu că ești așa de nedrept cu o doamnă care este un Președinte de o rară cumsecădenie și demnitate, nu o KULIOKARĂ sau o hoață. O lume întreagă o apreciează, circumstanță demonstrată de fapul că a avut vizite și întâlniri călduroase cu conducăririi Germaniei, a Franței, a Italiei, a Poloniei, a Româbiei, a Spaniei, a SUA, etc., e unica conducătoare a RM, care a ținut un discurs de la tububa Parlamentului UE, fiind aplaudată de euro-parlamentari în picioare și timp de 7 minute, etc. Iar tu nu obosești să-i cauți bube nu se știe unde, fiind un GIȚĂ-contra și un MĂRGINIT la creietri. Iar mesajul Doamnei Președinte de ziua IEi este unul extraordinar, fapt apreciat pe FACEBOOC de mii de oameni. Dacă nu ești un patriot de serviciu sau un kuliokar - opreștete și nu spurca aierul. Iar dacă vei prelungi așa, să știi că nu se oprește CARAVANA, când latră cânii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md