00:06:51 13.08.2022
Stiri

MEMORANDUM // Ministerul de Interne de la Chișinău, ACCES la baza de date a FBI: „Împreună suntem mai puternici”

Actualitate 05.08.2022 17:25 Vizualizări1604 Autor: Ziarul National
MEMORANDUM // Ministerul de Interne de la Chișinău, ACCES la baza de date a FBI: „Împreună suntem mai puternici”


Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a semnat astăzi, la Chișinău, cu oficiali ai Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA un Memorandum de cooperare și schimb reciproc de informații cu privire la identificarea amprentelor digitale în scopuri de justiție penală și pentru lupta împotriva terorismului.

Astfel, angajații MAI vor putea face, în baza acestui document, schimb de informații operative cu agenții FBI cu privire la grupurile criminale și teroriste, schimb de experiență cu privire la modalități de detectare și combatere a activității criminale prin tehnici de investigare, precum și prin utilizarea metodelor și tehnologiilor științifice.

În cadrul vizitei oficiale a delegației MAI în SUA din noiembrie anul trecut, FBI și MAI s-au angajat să încheie un acord oficial de schimb de date biometrice în cadrul programului FBI „Schimb global de date biometrice și alte date de identitate”.

„Mulțumesc SUA și FBI pentru încrederea acordată și, totodată, pentru recunoașterea profesionalismului specialiștilor din cadrul sistemului afacerilor interne. Iată că am reușit să ne ținem de promisiunea de a lucra împreună, pe care am făcut-o anul trecut cu ocazia vizitei în SUA. Acum, având acces reciproc la mai multe date și informații, vom reuși să identificăm mai repede suspecții și să prevenim criminalitatea transfrontalieră și terorismul. Împreună suntem mai puternici”, a declarat Ana Revenco, ministrul de Interne al Republicii Moldova.

MAI precizează că Memorandumul va oferi posibilitatea de a obține din baza de date a FBI, care are aproape 80 de milioane de înregistrări, rezultate și date cu privire la teroriști și criminali transnaționali cunoscuți sau suspectați în comiterea unor crime. Acest document va ajuta investigațiile, va îmbunătăți eficacitatea aplicării legii și va promova siguranța publică.

Din anul 2002, în cadrul acestui program al FBI participă peste 50 de țări, care au acces la peste 450 000 de date biometrice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md