19:41:08 21.07.2024
Stiri

Medicamentul banal cu care nu ai voie în Grecia. Se vinde fără rețeță în R. Moldova și e folosit pentru durerile uzuale de cap și dinți

Actualitate 18.06.2024 18:30 Vizualizări1508 Autor: Ziarul National
Medicamentul banal cu care nu ai voie în Grecia. Se vinde fără rețeță în R. Moldova și e folosit pentru durerile uzuale de cap și dinți


Mare grijă ce fel de medicamente puneţi în bagajele de vacanţă! Unele pastile care sunt comercializate fără probleme la noi ne pot aduce chiar închisoare în străinătate. Multe ţări interzic anumite substanţe care la noi se vând lejer pe piaţa liberă, fără reţetă. Dacă plecaţi în Grecia, nu aveţi voie cu Ibuprofen sau anumite siropuri de tuse pentru copii.

Sunt 85 de substanțe cu restricții în lume, însă, dintre acestea, 30 sunt accesibile la noi. În Grecia este intervisă intrarea cu Diazepam sau Tramadol, iar tratamentele pe bază de codeină, de regulă pentru tratarea tusei la adulți sau copii, sunt ilegale. Nici banalul Ibuprofen nu este foarte bine primit.

Diazepam și Tramadol sunt pe lista neagră și în Emiratele Arabe Unite, unde se poate ajute în arest dacă autoritățile găsesc astfel de substanțe asupra ta.

În Spania, Franța, Serbia, Norvegia, Suedia și SUA sunt interzise pastilele care conțin Metamizol sodic, un analgezic uzual în România.

În Japonia, este ilegal să ai asupra ta Pseudoefedrină și Furazolidonă, o substanță antidiareică.

În cazul în care toate aceste substanțe sunt găsite în bagaje, la vamă, vor fi confiscate doar dacă nu există o recomandare de la medic, o scrisoare medicală redactată în limba engleză.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md