00:51:07 28.01.2021
 
Stiri

Medicamente cunoscute peste hotare, preparate și vândute CLANDESTIN din R. Moldova

Social 08.02.2016 14:35 Vizualizări985 Autor: Galina Munteanu
Medicamente cunoscute peste hotare, preparate și vândute CLANDESTIN din R. Moldova captura privesc.eu


Membrii unei familii din municipiul Chișinău au ajuns în vizorul polițiștilor și riscă până la șase ani de închisoare sau o amendă de până la o sută de mii de lei pentru evaziune fiscală.

Este vorba despre tatăl, mama și fiul. Pe moment, tatăl, în vârstă de 62 de ani, și fiul acestuia de 24 de ani au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

Potrivit șefului de secție din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații (INI), Vitalie Procopii, aceștia fabricau și comercializau în R. Moldova, dar și peste hotare un produs parafarmaceutic, dar nu dispuneau de licență pentru desfășurarea unei astfel de activități. Marfa era promovată prin internet și era vândută personal, iar consultația era făcută în momentul comercializării, în stradă, prin skype, telefon sau poșta electronică.

Peste hotarele R. Moldova aceasta ajungea pe cale terestră și prin intermediul poștei. Se făceau plicuri mici, care nu prezentau suspiciuni la oficiul poștal.

„Produsul avea aceeași denumire, dar era de trei feluri. „Două dintre acestea erau preparate pe bază de produs petrolier și gaz, iar altul - din nucă verde. Cel de-al treilea era pe bază de alcool etilic”, a spus Procopii în cadrul unei conferințe de presă.

O sticluță cu 120 de grame cu acest preparat costa 20 de euro peste hotarele R. Moldova, iar aici era vândut cu 280 de lei. „În ani 2012 – 2015, aceștia au obținut un venit de circa două milioane de lei, bani necontabilizați, care erau folosiți pentru necesitățile personale. „La domiciliul și depozitul unde era fabricat acest preparat au fost depistate și ridicate peste 3 400 de litri de produs finit care urma să fie turnat în sticluțe și circa 3 600 de kilograme de produs în proces de fermentare. Produsul care a fost confiscat se ridică la suma de circa 20 de milioane de lei”, a mai spus Procopii.

Potrivit procurorului Veaceslav Cernolev, aceștia nu au putut prezenta niciun document care să confirme conținutul acestui preparat și efectele lui asupra organismului. „Acesta era recomandat să fie administrat atât pe cale orală, cât și pentru administrare exterioară. Persoanele puteau să se adreseze cu oricare simtome și la toate le era recomandat același preparat. Până acum nu au fost înregistrate careva plângeri de la persoane care au folosit acest preparat”, a spus Cernolev.

Potrivit oamenilor legii, un preparat cu o asemenea denumire este produs și comercializat și în alte țări, doar că modul de preparare a acestuia este diferit. Pe nicio sticluță a acestui preparat nu era scris că este produs în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md