14:36:48 23.05.2024
Stiri

Medic reanimatolog din R. Moldova, condamnat la închisoare pentru neglijarea regulilor de acordare a asistenței medicale: De ce nu va sta nicio zi la pușcărie pentru moartea unui pacient

Actualitate 12.04.2024 11:19 Vizualizări1101 Autor: Ziarul National
Medic reanimatolog din R. Moldova, condamnat la închisoare pentru neglijarea regulilor de acordare a asistenței medicale: De ce nu va sta nicio zi la pușcărie pentru moartea unui pacient
Poză simbol


Un medic reanimatolog de la Bălți a fost condamnat la un an de închisoare, fiind găsit vinovat de încălcarea, din neglijență, a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, fapt ce a cauzat decesul pacientului. De asemenea, medicul a fost privat de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita o activitate în domeniul acordării serviciilor medicale pe un termen de doi ani.

Verdictul a fost pronunțat de Curtea de Apel Bălți, după ce prima instanță l-a achitat pe medic pe motiv că fapta nu întrunea elementele constitutive ale infracțiunii, iar procurorii nu au fost de acord și au apelat la instanța ierarhic superioară.

Totuși, medicul nu va face pușcărie, pentru că instanța a dispus suspendarea condiționată a pedepsei închisorii pe un termen de probă de un an.

Potrivit procurorilor, medicul reanimatolog activa la Spitalul de Psihiatrie Bălți și, pe 4 septembrie 2019, fiind de gardă în Secția terapie intensivă și reanimare a spitalului, nu a acordat asistența medicală necesară unui bolnav care se afla la tratament.

„Cunoscând despre faptul că, în urma examenului radiologic din 4 septembrie 2019, la ultimul au fost depistate fracturi care necesitau o intervenție urgentă pentru a evita consecințele nefavorabile (insuficiență respiratorie), medicul a dispus, totuși, amânarea intervenției chirurgicale necesare pentru a doua zi dimineața, la ora 8:00. Ca rezultat, victima a decedat”, detaliază procurorii.

Decizia instanței de apel este definitivă și executorie, însă poate fi contestată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md