Mâncare vindecătoare: salata INEDITĂ cu frunze de păpădie


Această salată funcţionează că un veritabil medicament întrucât conţine
Găteşte sănătos! Cum să faci gogoşi din păpădie
Ca orice frunză verde, este un diuretic foarte bun, dar şi un ajutor esenţial în descompunerea grăsimilor care ajung în stomac. Aşa cum o pată de ulei de pe mâini sau haine se duce cubenzină sau cu alcool, tot aşa şi depunerile de grăsime de pe vase, artere şi alte părţi interioare ale corpului se dizolvă în contact cu păpădia sau mai bine zis cu mineralele şivitaminele pe care le conţine.
Pentru a prepară această salată-medicament aveţi nevoie de:
400 g frunze de păpădie
200 ml ulei de măsline
6 frunze de leurdă
50 g miez de nuca
80 g parmezan
sare şi piper
Frunzele de păpădie şi cele de leurdă se spală în apă rece, se scurg şi se taie în bucăţi. Se pasează într-un robot de bucătărie împreună cu uleiul de măsline, până se obţine un piure, eventual mai adăugând ulei sau puţină apă dacă nu se macină suficient. Nucile se prăjesc într-o tigaie fără ulei, se curată de coajă şi se pun peste piure. Se adaugă sare şi piper după gust, parmezanul bucăţi şi se continuă mixarea până sunt măcinate toate ingredientele şi s-au omogenizat. Se pune într-un borcan cu capac şi se păstrează la rece timp de o luna.











































































