13:34:46 05.02.2023
Stiri

Concurență acerbă în interiorul PAS pentru PRIMELE funcții în stat. Maia Sandu ar putea avea un CONTRACANDIDAT la prezidențiale din interiorul PAS: „Am lucrat cu Natalia Gavrilița, cred că are ambiții politice mari…”

Actualitate 17.11.2021 11:50 Vizualizări14564 Autor: Ziarul National
Concurență acerbă în interiorul PAS pentru PRIMELE funcții în stat. Maia Sandu ar putea avea un CONTRACANDIDAT la prezidențiale din interiorul PAS: „Am lucrat cu Natalia Gavrilița, cred că are ambiții politice mari…”


Contracandidatul Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 2024 ar putea fi chiar din interiorul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în condițiile în care stânga politică a fost decimată după ultimele alegeri. De această părere este fosta ministră a Finanțelor și lidera Partidului „Legii și Dreptății”, Mariana Durleșteanu.

„Maia Sandu poate să obțină al doilea mandat de președinte, depinde mult ce se va livra cetățenilor în acești ani. Care pot fi potențialii concurenți ai Maiei Sandu? Păi din ce văd eu… În Parlament sunt 63 de deputați ai PAS, astfel că, în opinia mea, concurența poate veni chiar din interiorul PAS. Cred că ar putea fi contracandidați așa ca doamna Natalia Gavrilița sau Igor Grosu. Sunt candidați care au aspirații politice mari”, a declarat sursa citată în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Durleșteanu susține că o cunoaște destul de bine pe Natalia Gavrilița, care face tot ce poate pentru ca să gestioneze lucrurile în R. Moldova. „Eu am lucrat cu dumneaei, cred că nu îi este ușor acum să gestioneze lucrurile. Cred că dânsa va decide ce va face în continuare. Cred că Natalia Gavrilița are ambiții politice mari, chiar dacă până acum a mai făcut erori de exprimare. Dar, cunoscând-o pe Natalia Gavrilița, eu cred că are ambiții politice și în curând vom vedea careva schimbări. Sper că ea își va continua cariera politică în R. Moldova. Ambiții politice în PAS mai mulți au. Asta se întâmplă în partidele care au devenit mari și pierd contactul cu realitatea”.

Pe stânga eșichierului politic lucrurile sunt mult mai complicate, crede Durleșteanu.

„Dodon trebuia să se retragă atunci când a pierdut alegerile prezidențiale. Dar decizia îi aparține. Eu am mai văzut lideri care au revenit după ce au spus că pleacă. Unul zice că pleacă, dar a revenit asupra decizie peste două luni. Da, despre Vladimir Voronin este vorba. Asta denotă că nu e matură clasa politică din R. Moldova. Renato Usatîi s-a retras. Este o persoană care și-a jucat deja rolul într-o perioadă anumită și nu cred că ar reveni. Cert este că R. Moldova are nevoie de un leadership nou, un leadership cu viziuni europene, care ar asigura un echilibru între Est și Vest și care ar putea să facă ca deciziile să fie luate aici”, a punctat fosta ministră a Finanțelor.

Sursa citată a mai adăugat că un candidat PAS ar putea să-l bată pe primarul general, Ion Ceban, la următoarele alegeri, programate peste doi ani. „Dacă va fi un manager cu rezultate și capacități manageriale mai bune decât Ceban, atunci mult succes. Personal nu mă știu bine cu domnul Ceban, am avut niște discuții generale. Totuși, cetățenii spun că sunt unele schimbări. Nu vreau să-i fac PR lui Ceban, dar depinde cine va fi contracandidatul său. Consider că la Primăria Chișinău trebuie să fie un manager care știe a gestiona lucruri concrete, prin fapte concrete”, a conchis Mariana Durleșteanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md