07:27:21 19.06.2024
Stiri

Maia Sandu, DETALII despre rezistența la reforma justiției, dar și unii procurori și judecători, care ar COLABORA cu grupările criminale și Kremlinul: „Repercusiunile vor fi dramatice pentru R. Moldova. Vorbim aici de pace și război”

Actualitate 17.05.2024 11:22 Vizualizări2527 Autor: ZiarulNational
Maia Sandu, DETALII despre rezistența la reforma justiției, dar și unii procurori și judecători, care ar COLABORA cu grupările criminale și Kremlinul: „Repercusiunile vor fi dramatice pentru R. Moldova. Vorbim aici de pace și război”


Sistemul de justiție din R. Moldova a avut șansa să se autocurățe din 2019 și până acum, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că există o rezistență enormă în ceea ce privește reforma, inclusiv din partea unor judecători și procurori, care ar colabora deschis cu grupările criminale, dar și cu Kremlinul, consideră președinta Maia Sandu.

„Și puterea, și cetățenii au aceleași așteptări de la sistemul de justiție. Așteptăm două lucruri: să vedem corupții sancționați și să vedem banii returnați. În momentul în care nu avem rezultate, trebuie să căutăm răspunsul în sistem: procurorii, judecătorii, întreg sistemul trebuie să funcționeze mai bine. Rezultate sunt foarte puține. Nu zic că nu sunt, dar sunt foarte puține. Cetățenii trebuie să vadă că se face dreptate”, a menționat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la Tv8.

În opinia Maiei Sandu, evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor este cea mai bună metodă de a curăța sistemul, însă unii justițiari vor să lucreze la fel ca și în ultimii 30 de ani.

„Eu vorbesc de o rezistență la reformă, pentru că sistemul nu se vrea curățat. Sistemul vrea să continue să lucreze așa cum a lucrat în ultimii 30 de ani. Unii dintre procurori și judecători colaborează deschis cu grupările criminale, iar unii dintre ei merg mai departe și deja colaborează cu Kremlinul. (Rușii) cred că prin acești actori guvernarea va fi răsturnată, iar reforma va fi compromisă și oprită. Se pare că acești oameni (care vor să compromită reforma n.r.) nici măcar nu au elementarul sentiment al supraviețuirii. Pentru că ei își imaginează că, dacă vor colabora cu hoții și cu Kremlinul, atunci lucrurile vor fi la fel ca în trecut. Ei cred că vor putea să-și vândă în continuare deciziile, să-și umple buzunarele, să-și construiască palate, să-și procure mașini scumpe”, a punctat Maia Sandu.

Totuși, președinta le-a transmis un mesaj celor care ar colabora cu hoții și cu Kremlinul.

„Eu vreau să le spun celor care îi așteaptă pe ruși, care sunt gata să ajute Kremlinul ca să oprească reforma justiției, să răstoarne guvernarea, că situația nu va fi așa cum a fost în ultimii 30 de ani pentru ei și toată R. Moldova. O să fie cum e astăzi în Donbas și alte regiuni unde au ajuns rușii. Cei care încearcă să vândă țara doar pentru ca să poată să rămână în sistem și să continue să ia mită trebuie să înțeleagă că repercusiunile vor fi dramatice nu doar pentru țară, dar și pentru ei. Pentru că aici vorbim de pace și război”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md