17:47:25 21.02.2024
Stiri

Maia Sandu a pledat, în primul discurs susținut la Summitul ONU, pentru restabilirea rolului PROFESORULUI în societate: „Misiunea noastră este să lăsăm copiilor o lume solidară, în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”

Actualitate 20.09.2022 09:33 Vizualizări1574 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a pledat, în primul discurs susținut la Summitul ONU, pentru restabilirea rolului PROFESORULUI în societate: „Misiunea noastră este să lăsăm copiilor o lume solidară, în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”


R. Moldova își dorește să construiască un mediu de învățare performant, incluziv, echitabil, sigur, primitor și sănătos, restabilind în același timp rolul profesorului în societate, a declarat președinta Maia Sandu luni, 19 septembrie, într-un discurs susținut la Summitul ONU „Transformarea Educației”, desfășurat la New York.

Într-un mesaj video adresat participanților, șefa statului a enumerat eforturile de transformare a sistemului educațional, făcute în R. Moldova începând cu anul 2014, dar și despre felul în care și-ar dori să arate în viitor acest domeniu vital pentru orice stat.

Printre prioritățile și provocările ce pot contribui la transformarea educației, evidențiate de Maia Sandu, se numără importanța formării profesorilor și a valorizării lor sociale; restabilirea autorității morale, intelectuale și comportamentale a cadrelor didactice, împreună cu așezarea educației pe un soclu etic solid.

„Aici sunt importante trei lucruri: o mai bună formare a cadrelor didactice - cu accent pe formarea continuă -, proceduri de selecție mai bune și recompense adecvate pentru muncă”, a declarat președinta.

Totodată, este nevoie de reducerea, în continuare, a corupției din sistemul de învățământ, dar și promovarea incluziunii, ca o condiție pentru un sistem educațional etic.

„O parte din misiunea noastră este să lăsăm copiilor noștri o lume mai solidară, în care diversitatea este energia pentru pace, prosperitate, inovație și înțelegere. O lume în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”, a conchis președinta Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md