00:59:19 08.10.2022
Stiri

Mai multe PRIMĂRII din R. Moldova s-au arătat interesate de deschiderea Centrelor Unificate de Prestare a Serviciilor Publice. Programul-pilot va fi extins de la 17 la 80 de localități

Actualitate 10.08.2022 16:05 Vizualizări1482 Autor: Ziarul National
Mai multe PRIMĂRII din R. Moldova s-au arătat interesate de deschiderea Centrelor Unificate de Prestare a Serviciilor Publice. Programul-pilot va fi extins de la 17 la 80 de localități


Experiența reușită a implementării Programului-pilot CUPS - Centre Unificate de Prestare a Serviciilor Publice - la nivelul administrației publice locale și succesul înregistrat în cele 17 localități rurale din republică a trezit interesul mai multor primării de a-și moderniza serviciile publice oferite la nivel local cetățenilor. Astfel, Guvernul a modificat astăzi Hotărârea cu privire la pilotarea CUPS ce prevede extinderea acestui concept pentru alte primării.

Documentul prevede cooptarea în cadrul Programului CUPS a mai multor prestatori de servicii publice, care își vor exprima disponibilitatea de a participa la proiect, posibilitatea de a institui CUPS-uri prin intermediul bibliotecilor publice teritoriale și extinderea gamei de servicii care se prestează prin acest instrument de asigurare a descentralizării administrative.

Finalitățile urmărite prin proiect sunt sporirea accesului beneficiarilor la servicii publice; creșterea numărului de servicii publice electronice prestate; asigurarea extinsă a incluziunii sociale, în special a persoanelor cu dizabilități și a păturilor vulnerabile; apropierea Guvernului de cetățeni și sporirea încrederii lor în modernizarea și digitalizarea serviciilor publice, precum și crearea premiselor pentru o colaborare interinstituțională între diferiți prestatori de servicii publice și alte autorități ale administrației publice centrale și locale.

Potrivit viceprim-ministrului pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, astfel se va asigura implementarea într-un ritm accelerat a dispozițiilor Legii cu privire la serviciile publice, care prevede cadrul general de implementare a principiului „ghișeului unic”, inclusiv prin intermediul CUPS.

Implementarea Programului-pilot CUPS în cadrul autorităților administrației publice locale va fi acoperită din contul și în limitele mijloacelor Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” (MGSP), implementat de Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” cu suportul Grupului Banca Mondială și constituie circa 11,5 milioane lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md