23:39:19 19.07.2024
Stiri

Mai multe operații de cataractă, de protezare a aparatului locomotor sau ale coloanei vertebrale: CNAM a contractat servicii suplimentare, care vor fi acordate gratuit pacienților până la sfârșitul anului curent

Actualitate 29.09.2023 17:11 Vizualizări1425 Autor: Ziarul National
Mai multe operații de cataractă, de protezare a aparatului locomotor sau ale coloanei vertebrale: CNAM a contractat servicii suplimentare, care vor fi acordate gratuit pacienților până la sfârșitul anului curent Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie


Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a semnat vineri, 29 septembrie, acorduri adiționale cu prestatorii de servicii medicale în contextul contractării suplimentare de servicii în cadrul unor programe speciale și servicii de înaltă performanță.

Mai exact, CNAM a contractat sute de intervenții chirurgicale în plus la cele prevăzute inițial pentru persoanele asigurate.

Astfel, până la sfârșitul anului curent vor fi efectuate suplimentar:

- 680 de intervenții de cataractă (7,4 milioane de lei);
- 196 de operații de protezare a aparatului locomotor (12,4 milioane de lei);
- 65 de cazuri privind neurochirurgia fracturii coloanei vertebrale (2,5 milioane de lei);
- 15 intervenții în cazul accidentului vascular cerebral ischemic acut (circa 300 de mii de lei);
- 15 cazuri de neuroradiologie intervențională (circa 700 de mii de lei).

Totodată, au fost alocate 2,5 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor ce țin de consumabilele costisitoare necesare executării cazurilor tratate în cadrul programelor speciale „Tratament intervențional în accidentul vascular cerebral ischemic acut” și „Neuroradiologia intervențională”.

Potrivit CNAM, valoarea totală a acordurilor semnate cu prestatorii de servicii de înaltă performanță este de peste 19 milioane de lei, bani ce vor fi orientați spre efectuarea unui număr suplimentar de tomografii computerizate, coronografii, colonoscopii, ecoradiografii, precum și investigații pentru pacienții oncologici.

Potrivit directorului general al CNAM, Ion Dodon, majorarea volumelor de servicii medicale sus-menționate a fost necesară pentru a facilita accesul populației la acestea.

„Au existat cerințe sporite atât din partea prestatorilor, cât și a pacienților pentru majorarea numărului de servicii. Solicitările au fost analizate și luate în calcul la negocierile privind contractarea suplimentară. Urmează să depunem eforturi comune pentru a micșora rândul de așteptare a pacienților la serviciile acoperite din fondurile de asigurare medicală obligatorie și pentru care populația nu trebuie să achite nimic”, a spus directorul general al CNAM.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md