04:11:08 29.01.2023
Stiri

Lucrările de construcție a unui apeduct MAGISTRAL, demarate la Soroca: Va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă

Actualitate 26.07.2022 11:01 Vizualizări916 Autor: Ziarul National
Lucrările de construcție a unui apeduct MAGISTRAL, demarate la Soroca: Va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă ADR Nord


Lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral au demarat în această săptămână în raionul Soroca, acesta urmând să asigure accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă, prin conectarea lor la apeductul magistral Soroca-Bălți.

Specialiștii de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, autorități publice locale, responsabilul tehnic și reprezentanții companiei care efectuează lucrările de construcție-montaj s-au întrunit luni în incinta Consiliului Raional Soroca și au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

Astfel, în decurs de un an și două luni, SRL „Izodromgaz” s-a angajat să construiască apeductul magistral de la satul Voloave spre localitățile Volovița, tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”, în Alexandru cel Bun, Vasilcău, Racovăț, Slobozia-Cremene, prin construcția rezervorului de apă sau instalarea turnului de apă la marginea localităților, precum și construcția apeductului magistral spre satul Slobozia-Vărăncău.

În cadrul proiectului vor fi montate circa 30,5 km de rețele de apeduct, mai multe turnuri de apă și rezervoare metalice.

În total, peste 20 200 de locuitori din șase localități și 1 500 de copii de la tabăra „La Dumbravă” vor avea acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație.

Potrivit ADR Nord, valoarea contractului de antrepriză constituie 30,35 milioane de lei, alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului Raional Soroca și a primăriilor partenere constituie 10% din valoarea contractului de antrepriză.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md