15:08:50 18.01.2022
Stiri

Lotul Național de Natație al R. Moldova se antrenează în România: „​Sunt sigur că vă simțiți aici ca acasă și vă doresc mult succes în atingerea obiectivelor pe care vi le-ați propus pentru acest ciclu olimpic!”

Actualitate 12.01.2022 09:28 Vizualizări714 Autor: Ziarul National
 Lotul Național de Natație al R. Moldova se antrenează în România: „​Sunt sigur că vă simțiți aici ca acasă și vă doresc mult succes în atingerea obiectivelor pe care vi le-ați propus pentru acest ciclu olimpic!” DRRM


Colaborarea demarată în decembrie 2021 de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din Guvernul României și Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin semnarea unui protocol între cele două instituții, aduce primele rezultate.

În aceste zile, Lotul Național de Natație al Republicii Moldova se pregătește în România.

„Sunt sigur că vă simțiți aici ca acasă și vă doresc mult succes în atingerea obiectivelor pe care vi le-ați propus pentru acest ciclu olimpic!”, le-a transmis președintele COSR, Mihai Covaliu, sportivilor din Republica Moldova.

La invitația lui Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, și a secretarului general al COSR, George Boroi, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, însoțit de secretarul general al DRRM, Nicolae Ivășchescu, au vizitat Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, pentru a încuraja și susține Lotul Național de Natație al Republicii Moldova, care se antrenează acum lângă București.

Sportivii din Republica Moldova - Anastasia Basisto, semifinalistă la CE de seniori 2021, Denis Șveț, semifinalist la CE de juniori 2021, Pavel Vorona, campion național de juniori, Xenia Brînză, campioană națională de juniori, și antrenorii lor beneficiază de condițiile excelente de pregătire de la baza de lângă București.

„Îmi doresc ca această cooperare instituțională dintre DRRM și COSR să conducă la o mai bună promovare a sportului în rândul tinerilor atât din România, cât și din Republica Moldova, pentru că sportul a fost mereu un domeniu care unește și leagă prietenii”, a declarat Adrian Dupu, secretar de stat al DRRM.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, le-a reamintit sportivilor și tehnicienilor legătura strânsă deja existentă între forurile olimpice din România și Republica Moldova, fiind deja de notorietate proiectele de pregătire sportivă, stagiile de pregătire comună de la Complexul Olimpic din Izvorani de la lupte, judo, scrimă, înot.

DRRM precizează că urmează ca și alte loturi naționale din stânga Prutului să desfășoare stagii de pregătire la baza din Izvorani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md