16:46:31 29.11.2023
Stiri

Lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal, recepționat de R. Moldova: Grupurile de risc ce vor fi vaccinate în primul rând

Actualitate 20.09.2023 10:56 Vizualizări1122 Autor: Ziarul National
Lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal, recepționat de R. Moldova: Grupurile de risc ce vor fi vaccinate în primul rând Ministerul Sănătății


Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinul, compoziția căruia corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, a fost stocat în condiții sigure în Depozitul Național de Vaccinuri ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Lotul de vaccin urmează să fie distribuit în instituțiile medico-sanitare din R. Moldova pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, fiind vorba în mod prioritar de persoane cu maladii cronice și imunitate compromisă, vârstnici, gravide, lucrători medicali și angajați ai structurilor de forță.

Vaccinarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea contra infecției COVID-19.

„Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cauzate de gripă. Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă”, precizează Ministerul Sănătății.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md