12:12:38 22.10.2021
Stiri

VIDEO, DOC // DECIZIA Maiei Sandu: Liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, desemnat candidat la funcția de PREMIER. „Sper foarte mult că o să organizăm alegerile anticipate în vară, pentru ca să scăpăm și de corupție, nu doar de COVID”

Actualitate 16.03.2021 17:22 Vizualizări2038 Autor: Ziarul National
VIDEO, DOC // DECIZIA Maiei Sandu: Liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, desemnat candidat la funcția de PREMIER. „Sper foarte mult că o să organizăm alegerile anticipate în vară, pentru ca să scăpăm și de corupție, nu doar de COVID”


Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, este noul candidat desemnat de către președintele Maia Sandu la funcția de premier.

Decizia a fost anunțată de către șeful statului după consultările de astăzi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare vizavi de deblocarea crizei politice din R. Moldova.

„Am luat act de decizia candidaturii Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de prim-ministru. Având în vedere că nu există în acest moment un candidat care să fie susținut de o majoritate absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe domnul Igor Grosu la funcția de prim-ministru și i-am cerut domnului candidat să pregătească programul și să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing susținut la Președinție.

Președinta Maia Sandu a negat faptul că retragerea candidaturii Marianei Duleșteanu, cu anunțul făcut în momentul în care dânsa discuta cu liderii socialiștilor la Președinție, ar face parte dintr-un scenariu care l-a pus în încurcătură pe Igor Dodon, care a părut descumpănit atunci când a aflat vestea de la jurnaliști.

Șefa statului s-a limitat la a spune că a aflat despre decizia Marianei Durleșteanu abia după ce a încheiat discuțiile cu Igor Dodon, Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Maia Sandu și-a exprimat speranța că alegerile parlamentare vor fi organizate în vară.

„Cu toții înțelegem că alegerile se pot întâmpla doar atunci când pandemia este controlată, atunci când situația se va îmbunătăți considerabil și de aceea lucrăm ca să asigurăm vaccin pentru cât mai mulți oameni și să întreprindem și celelalte măsuri care să protejeze cetățenii și să reducă numărul de infectări. Eu sper foarte mult că noi, în săptămânile care urmează, o să ne pătrundem de gravitatea situației și o să reducem aceste cifre strașnice care țin de îmbolnăvirile de COVID. Sper foarte mult că o să organizăm alegerile parlamentare anticipate în vară, pentru ca să scăpăm și de corupție, nu doar de COVID. (...) Alegerile anticipate sunt susținute de peste 70% dintre cetățenii R. Moldova”, a conchis Maia Sandu.

Menționăm că Igor Grosu este cea de-a doua candidatură desemnată de către președinta Maia Sandu la funcția de premier, după ce Natalia Gavriliță a obținut, la prima tentativă de a învesti Guvernul, zero voturi în Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md