15:08:15 17.10.2021
Stiri

PSRM și Partidul Șor rămân FĂRĂ candidatul propus la funcția de premier: Anunțul făcut de Mariana Durleșteanu

Actualitate 16.03.2021 15:55 Vizualizări1735 Autor: Ziarul National
PSRM și Partidul Șor rămân FĂRĂ candidatul propus la funcția de premier: Anunțul făcut de Mariana Durleșteanu


Candidatul la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, înaintat de către 54 de deputați socialiști, ai Partidului Șor și transfugi democrați, a anunțat că renunță la această calitate în ziua în care președintele Maia Sandu consultă repetat fracțiunile parlamentare vizavi de posibilitatea învestirii unui nou guvern.

„Am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice. Eu am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte”, a scris Mariana Durleșteanu pe Facebook.

Fosta ministră a Finanțelor în guvernul comuniștilor condus, în perioada anilor 2008 - 2009, de Zinaida Greceanîi, spune că, deși se retrage acum, „promite că nu pleacă din viața publică”.

„Experiența amară din ultimele luni m-au determinat să mă implic și mai mult în viitor în viața țării, să îmi ajut cetățenii, să lupt pentru ei. Vreau să cred și sper puternic că la viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o nouă clasă politică, cu o veritabilă fibră morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă”, se arată în mesajul Marianei Durleșteanu.

Aceeași sursă precizează că Republica Moldova se confruntă cu o „realitate tragică generată de criza sanitară profundă a cărei gestionare este scăpată de sub control, inclusiv prin vaccinarea întârziată a cetățenilor”.

„În paralel, avem și o situație fără precedent generată de criza politică și economică care impune niște decizii morale din partea clasei politice pentru a lua un răgaz în interesele de partid, personale sau competiție. Discuțiile despre înaintarea mea la funcția de prim-ministru mi-au confirmat încă o dată amploarea crizei morale în care se află politicul nostru, dar cel mai grav iresponsabilitatea în gestionarea crizelor și folosirea tragediei umane în scopuri politice”, a continuat Durleșteanu, ținând să precizeze că „nu sunt păpușa nimănui”.

Mariana Durleșteanu i-a mulțumit Zinaidei Greceanîi pentru că i-a propus să candideze la funcția de premier, deși socialistul Igor Dodon și-a ajudecat public „ideea năstrușnică” de a aborda acest „candidat interesant”.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md