13:11:35 22.10.2021
Stiri

VIDEO // Dodon este DE ACORD cu organizarea ANTICIPATELOR, dar i-a pus o singură condiție Maiei Sandu. Socialistul o susține în continuare pe Durleșteanu, deși acesta s-a RETRAS. „Noi discutăm diferite scenari, nu o să deschid parantezele”

Actualitate 16.03.2021 16:41 Vizualizări2025 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon este DE ACORD cu organizarea ANTICIPATELOR, dar i-a pus o singură condiție Maiei Sandu. Socialistul o susține în continuare pe Durleșteanu, deși acesta s-a RETRAS. „Noi discutăm diferite scenari, nu o să deschid parantezele” Captură privesc.eu


Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, se declară satisfăcut de faptul că, după trei luni, a putut discuta cu președintele Maia Sandu. Socialistul este de acord cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar i-a pus o condiție șefului statului: să fie vaccinați cel puțin 300 – 400 de mii de moldoveni în momentul declanșării scrutinului.

Potrivit lui Dodon, dânsul și Maia Sandu ar fi „principalii lideri politici” din R. Moldova și era firesc să discute despre criza politică mult mai devreme.

„După trei luni, în sfârșit, a avut loc un dialog între principalii lideri politici din R. Moldova. Acest dialog trebuia inițiat mai devreme. Eu mă bucur că avut loc astăzi această întrevedere, pentru ca să încercăm să găsim soluții de ieșire din criza politică, constituțională și epidemiologică din R. Moldova. Să vorbim la această etapă de scenarii politice, în condiții de pandemie, când zeci de oameni mor zilnic din cauza COVID, ar fi inuman și incorect față de cetățeni”, a precizat socialistul.

Igor Dodon a menționat că PSRM o susține în continuare pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier, deși aceasta a declarat, în timp ce socialiștii erau la Președinție, că își retrage candidatura, deoarece nu vrea „ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”.

„Noi am înaintat o candidatură la funcția de premier. Numirea unui guvern cu funcții depline ar putea să facă față pandemiei mai eficient. Candidatura a fost înaintată anterior și are susținerea noastră în continuare. Dacă vor fi alte candidaturi propuse de către partidele parlamentare sau Președinție, noi suntem gata să le examinăm”, a spus fostul președinte.

Deși jurnaliștii l-au informat pe Dodon despre decizia Marianei Durleșteanu, socialistul a declarat că-și „reconfirmă poziția”.

„Eu știu, noi discutăm cu doamna Durleșteanu diferite scenarii, inclusiv scenarii politice, inclusiv… nu o să deschid parantezele. De aceea, încă o dată vă spun, în Parlament există majoritate parlamentară și posibilitatea de a susține un candidat la funcția de premier”, a punctat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a adăugat că declanșarea alegerilor anticipate ar fi un compromis între Președinție și PSRM, care își menține poziția că Parlamentul „trebuie resetat”.

„Eu reconfirm această poziție. Când urmează să aibă loc anticipatele? Evident că nu așa cum își dorea cineva - în luna martie, aprilie, mai. Evident că acest scenariu nu mai este valabil. Mai târziu, în toamnă, putem discuta. Alegerile pot avea loc după ce suntem siguri că facem față crizei pandemice. În general, dacă nu vom avea cel puțin 300 - 400 de mii de cetățeni vaccinați, atunci nu văd sensul să intrăm în campania electorală. Acest lucru i l-am transmis președintelui. Riscul e enorm… În campanie se discută cu cetățenii, e vorba de angajații secțiilor de votare, care trebuie vaccinați. Fără a fi vaccinați, aceștia nu au ce căuta în secțiile de votare. Despre alegeri anticipate discutăm doar după ce suntem siguri că cei care strănută sunt sănătoși, sunt vaccinați și nu prezintă un pericol pentru cei din jur”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Mihail 16.03.2021 17:57

Dodon pentru cei care nu dechid parantezele se deschid puscariile.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md