14:02:53 12.04.2024
Stiri

LISTĂ // Încă 21 de medicamente noi, autorizate pe piața din R. Moldova: Unul dintre ele este utilizat pentru tratamentul CANCERULUI de sân, de prostată sau la gât

Actualitate 26.02.2024 17:19 Vizualizări981 Autor: Ziarul National
LISTĂ // Încă 21 de medicamente noi, autorizate pe piața din R. Moldova: Unul dintre ele este utilizat pentru tratamentul CANCERULUI de sân, de prostată sau la gât


Pe piața farmaceutică a R. Moldova vor putea fi găsite 21 de medicamente noi.

Membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat. la finele săptămânii trecute, 43 de produse medicamentoase, dintre care 21 primar, adică medicamente noi, și 22 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar se numără Docetaxel concentrat pentru soluție perfuzabilă, utilizat pentru tratamentul cancerului de sân, al anumitor forme ale celui bronhopulmonar, al cancerului de prostată, al cancerului gastric sau al cancerului capului şi gâtului.

Un alt medicament nou este Levest, un medicament utilizat pentru tratamentul crizelor epileptice la adulţi şi adolescenţi.

Printre medicamentele autorizate repetat regăsim Zelboraf, un medicament anticanceros care conţine substanţa activă vemurafenib, utilizat în tratamentul pacienţilor adulţi cu melanom care s-a extins şi în alte părţi ale organismului sau care nu poate fi îndepărtat printr-o intervenţie chirurgicală, dar și Fosfomed, un antibiotic pentru adulți utilizat pentru tratarea cde infecții acute ale tractului urinar necomplicat (cistite).

Vedeți mai jos întreaga listă de medicamente noi sau cele autorizate repetat de către Membrii Comisiei Medicamentului din cadrul AMDM:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md