09:37:21 26.03.2023
Stiri

LISTĂ // „Concentrație de talent” la Președinție. Maia Sandu: „R. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi”

Actualitate 03.02.2023 14:40 Vizualizări1835 Autor: Ziarul National
LISTĂ // „Concentrație de talent” la Președinție. Maia Sandu: „R. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi”


Cele 53 de personalități din domeniul culturii, decorate de către președinta Maia Sandu de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, au fost invitate astăzi la Președinție pentru a-și ridica ordinele și medaliile.

Distincțiile au fost oferite pentru „succesele remarcabile în activitatea de creație și înalta măiestrie profesională prin care contribuie la promovarea valorilor spirituale ale neamului”.

„M-am bucurat să văd la Președinție o remarcabilă concentrație de talent, spirit, personalitate și energie creativă. R. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi, iar fiecare dintre aceștia contribuie - printr-o tușă unică și personală - la realizarea portretului republicii noastre”, a spus șefa statului la ceremonie.

Maia Sandu a subliniat că în aceste momente de mare tensiune, când fiecare zi poate să ne aducă o nouă criză, o nouă sursă de pericole, contribuția artiștilor este considerabilă.

„Din fericire, artiștii noștri nu și-au abandonat vocația și misiunea pentru că oamenii de creație găsesc întotdeauna puterea să se manifeste pe deplin ca și creatori, mentori, promotori și apărători ai sufletului acestui popor. Vă mulțumesc, dragi oameni ai culturii!”, a punctat șefa statului.

Menționăm că cea mai înaltă distincție a R. Moldova - „Ordinul Republicii” - le-a fost oferită artistului plastic, director general al Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, scenaristului Dumitru Olărescu și regizorului Vladimir Druc.

Printre cei decorați cu „Ordinul de Onoare”, cu Medalia „Mihai Eminescu” și titlurile „Artist al Poporului”, „Maestru în Arte” și „Artist Emerit” se mai numără poeți, arhitecți, actori, interpreți, pictori, compozitori, muzicologi, fotografi etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md