09:41:12 18.05.2024
Stiri

Liceul „Liviu Deleanu” nu este încă pregătit pentru a desfășura lecții cu prezența fizică a elevilor: Cauza incendiului, anunțată de IGSU

Actualitate 15.04.2024 17:40 Vizualizări808 Autor: Ziarul National
Liceul „Liviu Deleanu” nu este încă pregătit pentru a desfășura lecții cu prezența fizică a elevilor: Cauza incendiului, anunțată de IGSU


Elevii de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău, afectat de un incendiu pe 5 aprilie curent, vor continua și marți, 16 aprilie, studiile de la distanță.

Decizia a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale Buiucani, în condițiile în care Centrul de Sănătate Publică urmează să prezinte mâine rezultatele de laborator ale probelor de aer prelevate din încăperile instituției de învățământ, aflate în renovare.

„Comisia pentru Situații Excepționale va prezenta mâine mai multe detalii cu privire la modul de desfășurare ulterioară a activităților în cadrul instituției”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat luni, 15 aprilie, că cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului produs la Liceul „Liviu Deleanu” ar fi efectuarea unor lucrări de sudură în instituție.

„În urma cercetării statice și dinamice a locului de incendiu, angajații IGSU au stabilit că la demisolul instituției au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de ventilație, iar muncitorii au efectuat acțiuni de sudură. Specialiștii IGSU au analizat condițiile de inițiere a arderii în urma procesului de sudură, astfel stabilind că în urma acestui proces se formează particule incandescente la o distanță mare de la punctul de lucru, iar temperatura acestora atinge valori care cu ușurință pot aprinde materialele combustibile. Astfel, analizând minuțios toate detaliile, angajații IGSU au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică”, a arătat instituția.

Amintim că incendiul a izbucnit pe 5 aprilie 2024 în demisolul instituției de învățământ, fiind evacuați de urgență cei circa 1 900 de elevi. Directorul liceului a ajuns la spital, iar 60 de pompieri au luptat cu flăcările timp de câteva ore.

În prezent, la liceu au loc lucrări de amenajare a spațiilor afectate de incendiu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md