04:22:54 29.01.2023
Stiri

Leguma care te scapă de mucegai. Trebuie doar să o ţii în camera cu igrasie, e cea mai simplă metodă

Actualitate 26.11.2022 11:39 Vizualizări24855 Autor: Ziarul National
Leguma care te scapă de mucegai. Trebuie doar să o ţii în camera cu igrasie, e cea mai simplă metodă


Odată cu venirea iernii, una dintre problemele casnice comune semnalate de români este mucegaiul. Dacă pereții se află într-o asemenea condiție, trebuie să fii atent la condensul și umezeala din casă. De cele mai multe ori, mirosul din încăperea afectată de ingrasie este foarte respingător. Află care este leguma care te scapă de mucegai. Trebuie să o ții în cameră.

Mucegaiul este o problemă comună în casele românilor, în mod special în sezonul rece. Această condiție poate afecta pereții, eliberând spori minusculi care circulă urmând calea aerului. Acești spori prezintă multe micotoxine și alergeni, care pot afecta starea de sănătate a omului.

Dacă în locuința ta începe să miroase a mucegai, ar trebui să fii atent la nivelul de umezeală din casă. Este bine să încerci să rezolvi problema igrasiei cât mai repede posibil. Până atunci, îți vom explica cum poți să scapi de mirosul neplăcut de mucegai din încăperi, astfel încât starea ta de sănătate să nu fie foarte vunerabilă.

Există o legumă care, dacă o pui în cameră, absoarbe mirosul urât de mucegai. Este vorba despre ceapă. Tot ce trebuie să faci este să tai ceapa în două jumătăți egale și să o pui în apropierea zonei afectate de igrasie. Las-o în locul cu pricina timp de 24 de ore, după care aerisește încăperea.

Procedând astfel, vei putea să îți protejezi, într-o oarecare măsură, starea de sănătate. Este bine, în schimb, să fii conștient că problema mucegaiului trebuie rezolvată cât mai rapid. Cel mai înțelept este să ceri întotdeauna sfatul unui specialist pentru a aplica o soluție rapidă.

Mucegaiul poate să apară atât în băi, cât și în dormitoare, în spatele obiectelor de mobilă, în jurul ferestrelor sau chiar pe haine. Este important ca orice sursă de umiditate din jurul suprafețelor afectate de mucegai să fie îndepărtată.

Poți să cureți mucegaiul de pe pereți, dacă nu este întins pe o suprafață mare, în trei pași simpli. Amestecă o cană de înălbitor cu patru căni de apă. Cu ajutorul unei cârpe moi, de microfibră, șterge ușor mucegaiul până când dispare. Șterge, apoi, peretele cu o cârpă uscată.

Atenție la felul în care se spală zonele cu igrasie! Uneori, frecarea pereților poate conduce la eliberarea unei cantități enorme de spori novici în aerul din încăpere. În astfel de circumstanțe, se recomandă intervenția unui specialist. Curățarea pereților de mucegai cu apă și înălbitor nu este o soluție pe termen lung. Trebuie să te asiguri că igrasia nu va reveni pe pereți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Bucur 28.11.2022 23:29

M-am saturat de stiri de cacat ,daca aveți ceva de spus, spuneți nu turnați apa aiurea ...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md