21:14:11 01.06.2023
Stiri

Lavrov, REVOLTAT că protestele organizate la Chișinău NU au niciun impact. Ministrul rus aduce învinuiri Occidentului: „În Georgia, opoziția nu doar poate, dar e obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele sunt condamnate…”

Actualitate 10.03.2023 15:56 Vizualizări3594 Autor: Ziarul National
Lavrov, REVOLTAT că protestele organizate la Chișinău NU au niciun impact. Ministrul rus aduce învinuiri Occidentului: „În Georgia, opoziția nu doar poate, dar e obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele sunt condamnate…”


Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, acuză Occidentul de duble standarde, având în vedere atitudinea față de protestele desfășurate de opoziția din Georgia și cea din R. Moldova.

Potrivit lui Lavrov, Occidentul și Departamentul de Stat al SUA afirmă, pe un ton grav, că e inadmisibil un asemenea comportament al forțelor de ordine georgiene în raport cu societatea civilă din Georgia, dar în același timp ar ignora protestatarii din R. Moldova.

„În Georgia, opoziția nu doar poate, dar este obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele împotriva actualei guvernări sunt condamnate. Și asta pentru că opoziția în Georgia reflectă interesele Occidentului, iar opoziția din R. Moldova - alte interese. În R. Moldova, interesele Occidentului sunt reflectate de actuala guvernare și președintele republicii (Maia Sandu n.r.).

Deci, avem două situații similare de protest. Apropo, protestele de la Tbilisi nu au fost nici pe departe pașnice. Am văzut mașini răsturnate, a fost folosite gaze lacrimogene… În Chișinău nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva. Dacă ar fi fost un asemenea comportament (ca în Georgia n.r.), atunci atitudinea Occidentului avea să fie alta”, a mai spus Lavrov într-o emisiune.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat la mijlocul lunii februarie că Federația Rusă intenționează să destabilizeze situația din R. Moldova și să înlocuiască guvernarea proeuropeană cu una loială Moscovei. Șefa statului a scos la iveală modalitățile prin care se intenționează a crea haos la Chișinău - persoane cu pregătire militară, inclusiv din străinătate, camuflați în civil, ar urma să ia cu asalt instituții publice, folosind așa-zisa opoziție în frunte cu Partidul „Șor”.

„Nu este o noutate că Moscovei nu-i convine guvernarea de la Chișinău. Moscova își dorește o guvernare prorusă la Chișinău și, de la începutul războiului în Ucraina, la adresa republicii noastre au răsunat multe amenințări de la diferiți reprezentanți ai puterii de la Moscova. Acum câteva zile l-am auzit cu toții pe ministrul Lavrov și amenințările pe care le-a făcut. Acest plan nu este o noutate. Noi am văzut încercări în toamna anului trecut de a provoca proteste violente și de a forța Guvernul de la Chișinău, guvernarea, să intre în negocieri pentru declanșarea alegerilor anticipate. Doar că aceste planuri nu au reușit în toamnă. Atunci s-a mizat pe criza energetică, s-a mizat pe faptul că R. Moldova nu se va descurca, nu va avea suficiente volume de gaze, bani ca să cumpere electricitate din altă parte decât de unde procuram până atunci. Guvernul s-a descurcat, aproape am trecut de această iarnă, inclusiv datorită sprijinului din România și din partea altor țări-prietene. Acum vedem o nouă încercare, cel puțin din ultimele informații. Elementul nou aici este să fie aduși oameni din afara R. Moldova pentru ca să fie provocate acțiuni violente și, respectiv, să se creeze această stare de destabilizare, pentru ca să fie provocate acțiuni violente și, respectiv, să se creeze această stare de destabilizare în societate”, a declarat atunci președinta Maia Sandu.

Organele de drept din R. Moldova au ridicat în cadrul perchezițiilor efectuate la organizatorii protestelor milioane de lei destinate pentru a plăti protestatarii aduși organizat la manifestațiile Partidului „Șor”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Gheorghe 10.03.2023 19:38

Îi recomandăm dlui Latrov Javrov să-i pupe în koor pe toți românii din Moldova ! Il poate invita la ceremonial și pe pritenul dement Putină !

Miticu Mitica 11.03.2023 08:31

Oamenii acestia au o viziune opusa DREPTURILOR OMULUI. In RM opozitia demonstreaza in conditii legale si de securitate pentru a manifesta o nemultumire despre nivelul de trai. Mai recent ei se ofusca dar nu au manifestat pentru readucerea limbii române acolo unde a fost la Independeta si unde a repus-o LEGEA TARII, adica in constitutie. NIMIC ABUZIV si cu atat mai putin NIMIC ILEGAL. In Georgia sunt comise ILEGALITATI de catre legislatori si lovituri severe democratiei si drepturilor OMULUI. Daca Maidanul in opinia Moscovei a fost o lovitura de stat, in opinia noastra au fost manifestari ce aveau sa duca la alegeri anticipate libere si monitorizate international si declarae unanim CORECTE. Asta se va intampla probil cu toate dictaturile europei, pe care Rusia le orchestreaza si le sustine pentru a putea avea control asupra acestor tari. Rusia este INSPAIMANTATA de DEMOCRATIE. Oamenii LIBERI ii sperie atat de puternic incat Rusia ii suprima la nivel nemaivazul de la WW incoace ...la cati a omorat este deja genocid !!!

Stop PaRasha! 11.03.2023 10:14

Lavral, Lavru, Lavrati budu ! - strategigia lui ”morda loșadinaia”.

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md