13:29:17 19.05.2024
Stiri

Lavrov, REVOLTAT că protestele organizate la Chișinău NU au niciun impact. Ministrul rus aduce învinuiri Occidentului: „În Georgia, opoziția nu doar poate, dar e obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele sunt condamnate…”

Actualitate 10.03.2023 15:56 Vizualizări3879 Autor: Ziarul National
Lavrov, REVOLTAT că protestele organizate la Chișinău NU au niciun impact. Ministrul rus aduce învinuiri Occidentului: „În Georgia, opoziția nu doar poate, dar e obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele sunt condamnate…”


Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, acuză Occidentul de duble standarde, având în vedere atitudinea față de protestele desfășurate de opoziția din Georgia și cea din R. Moldova.

Potrivit lui Lavrov, Occidentul și Departamentul de Stat al SUA afirmă, pe un ton grav, că e inadmisibil un asemenea comportament al forțelor de ordine georgiene în raport cu societatea civilă din Georgia, dar în același timp ar ignora protestatarii din R. Moldova.

„În Georgia, opoziția nu doar poate, dar este obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele împotriva actualei guvernări sunt condamnate. Și asta pentru că opoziția în Georgia reflectă interesele Occidentului, iar opoziția din R. Moldova - alte interese. În R. Moldova, interesele Occidentului sunt reflectate de actuala guvernare și președintele republicii (Maia Sandu n.r.).

Deci, avem două situații similare de protest. Apropo, protestele de la Tbilisi nu au fost nici pe departe pașnice. Am văzut mașini răsturnate, a fost folosite gaze lacrimogene… În Chișinău nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva. Dacă ar fi fost un asemenea comportament (ca în Georgia n.r.), atunci atitudinea Occidentului avea să fie alta”, a mai spus Lavrov într-o emisiune.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat la mijlocul lunii februarie că Federația Rusă intenționează să destabilizeze situația din R. Moldova și să înlocuiască guvernarea proeuropeană cu una loială Moscovei. Șefa statului a scos la iveală modalitățile prin care se intenționează a crea haos la Chișinău - persoane cu pregătire militară, inclusiv din străinătate, camuflați în civil, ar urma să ia cu asalt instituții publice, folosind așa-zisa opoziție în frunte cu Partidul „Șor”.

„Nu este o noutate că Moscovei nu-i convine guvernarea de la Chișinău. Moscova își dorește o guvernare prorusă la Chișinău și, de la începutul războiului în Ucraina, la adresa republicii noastre au răsunat multe amenințări de la diferiți reprezentanți ai puterii de la Moscova. Acum câteva zile l-am auzit cu toții pe ministrul Lavrov și amenințările pe care le-a făcut. Acest plan nu este o noutate. Noi am văzut încercări în toamna anului trecut de a provoca proteste violente și de a forța Guvernul de la Chișinău, guvernarea, să intre în negocieri pentru declanșarea alegerilor anticipate. Doar că aceste planuri nu au reușit în toamnă. Atunci s-a mizat pe criza energetică, s-a mizat pe faptul că R. Moldova nu se va descurca, nu va avea suficiente volume de gaze, bani ca să cumpere electricitate din altă parte decât de unde procuram până atunci. Guvernul s-a descurcat, aproape am trecut de această iarnă, inclusiv datorită sprijinului din România și din partea altor țări-prietene. Acum vedem o nouă încercare, cel puțin din ultimele informații. Elementul nou aici este să fie aduși oameni din afara R. Moldova pentru ca să fie provocate acțiuni violente și, respectiv, să se creeze această stare de destabilizare, pentru ca să fie provocate acțiuni violente și, respectiv, să se creeze această stare de destabilizare în societate”, a declarat atunci președinta Maia Sandu.

Organele de drept din R. Moldova au ridicat în cadrul perchezițiilor efectuate la organizatorii protestelor milioane de lei destinate pentru a plăti protestatarii aduși organizat la manifestațiile Partidului „Șor”.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 385 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md