18:13:05 29.11.2023
Stiri

La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

Actualitate 03.10.2023 07:30 Vizualizări3052 Autor: Ziarul National
La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea


Aproape fiecare telecomandă de televizor este prevăzută cu o serie de butoane colorate, despre a căror utilitate exactă puțini oameni au cunoștință. Aceste butoane fie nu au deloc etichete, fie sunt denumite A, B, C și D.

Dintre toate aceste butoane, butonul roșu este cel mai important. Apăsând acest buton, poți accesa serviciul HbbTV, o variantă modernă de teletext. Dacă televizorul este cumpărat după anul 2014, este foarte probabil ca dispozitivul să accepte deja HbbTV.

Ca să poți folosi HbbTV televizorul trebuie conectat la internet. Multe dispozitive folosesc antena WLAN încorporată sau conexiunea prin cablu LAN. În cazul modelelor mai vechi care nu au WiFi încorporat, poți achiziționa stick-uri WiFi adecvate.

Unul dintre avantajele teletextului HbbTV este faptul că totul este gratuit! Dacă ai un televizor adecvat și o viteză mare la internet pentru streaming video, atunci poți folosi teletextul modern fără costuri suplimentare. De asemenea, ai acces la conținut HD din bibliotecile media fără să trebuiască să te conectezi folosind un stick de streaming suplimentar la televizor.

În 2021, de exemplu, ARD HbbTV a adăugat o singură funcție. De atunci, „ARD Program”, ghidul electronic de programe, poate fi accesat folosind butonul roșu de pe telecomandă. Detaliile suplimentare ale programului pot fi văzute, iar programele TV și bibliotecile media pot fi, de asemenea, căutate folosind o funcție de căutare integrată.

HbbTV oferă și afișaje în limbajul semnelor. În plus, sunt posibile și subtitrări. Acestea pot fi ajustate individual ca dimensiune și afișare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md