17:13:44 04.12.2022
Stiri

Kremlinul se confruntă cu o furie tot mai mare din partea soțiilor și a mamelor soldaților mobilizați

Actualitate 25.11.2022 08:30 Vizualizări988 Autor: Ziarul National


Kremlinul se confruntă cu o furie tot mai mare din partea soțiilor și a mamelor soldaților mobilizați

Disperate să își salveze fiii și soții de pe linia frontului din Ucraina, tot mai multe femei din Rusia pun presiune pe regimul de la Kremlin. Potrivit Bloomberg, este încă un semnal al nemulțumirii tot mai mari cauzate de război.


Eforturile până acum izolate ale soțiilor și mamelor au luat amploare după ce Vladimir Putin a ordonat chemarea a 300.000 de rezerviști pe 21 septembrie, forțând autoritățile să le acorde atenție. Guvernatorii regionali s-au întâlnit cu activiști și au promis că vor ajuta, iar președintele rus intenționează să țină o sesiune proprie cu aceștia chiar de săptămâna aceasta.

Pe măsură ce războiul se apropie de a noua lună, eforturile lui Putin de a-și proteja populația de costurile luptei devin tot mai mari, iar Kremlinul încearcă să reducă impactul negativ acolo unde poate. Autoritățile promit bani cash și alte beneficii pentru familiile celor chemați și le asigura că militarii vor fi echipați și îngrijiți corespunzător.

Protestele împotriva trimiterii rudelor mobilizate pe front au avut loc în cel puțin 15 regiuni, cea mai mare fiind în apropiere de granița cu Ucraina, potrivit datelor culese de Verstka, o organizație media independentă care acoperă fenomenul. De obicei, cererile familiilor nu sunt de ordin politic, ci se concentrează pe asigurarea pregătirii și a echipamentului adecvat, precum și pe condițiile de zi cu zi de pe front.

Vladimir Putin le-a cerut personal oficialilor din administrație, la începutul acestei luni, să se asigure că îngrijorările sunt înțelese și adresate, jurând că „va vorbi cu oamenii pentru a primi ceva feedback” cu privire la situație.

Guvernatorii unor regiuni din apropierea graniței cu Ucraina au promis că vor ajuta, deși activiștii au spus că rezultatele de până acum au fost modeste. Alți oficiali au respins în mod categoric apelurile, spunând că soldații de pe front sunt "în viață și bine".

"Acești oameni nu vor să oprească războiul, vor să îmbunătățească condițiile soldaților", a spus Ekaterina Schulmann, politolog și membru al Academiei Robert Bosch din Berlin. "Dar tocmai din acest motiv este mai greu pentru autorități să îi ignore sau să încadreze acele proteste ca extremism sau influență străină".

Sondajele de opinie arată că sprijinul pentru război a scăzut de la maximul înregistrat în primele luni, înainte ca contraofensiva Ucrainei să forțeze trupele ruse să renunțe la suprafețe vaste de teritoriu. Anxietatea a crescut la anunțul mobilizării, care a declanșat un exod de până la jumătate de milion de ruși din țară.

Mamele soldaților au fost o forță politică în Rusia de zeci de ani, în timp ce activiștii încercau să salveze fiii recrutați pe front. Mișcarea s-a consolidat în anii '90, căutând să aducă înapoi soldații trimiși să lupte în Cecenia. De data aceasta, un grup care pretinde că reprezintă familiile a spus că are susținători în 89 de orașe.

Televiziunea de stat nu a acordat prea multă atenție protestelor familiilor, care au fost discutate pe larg însă pe rețelele de socializare. Videoclipuri cu soții furioase care se îndreaptă în apropierea zonei de război pentru a-și salva rudele au circulat pe scară largă pe internet, deși niciunul nu a fost confirmat oficial.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 493 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 465 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md