16:26:13 18.05.2024
Stiri

Kievul pregătește o nouă CONTRAOFENSIVĂ împotriva armatei lui Putin, iar printre principalele ținte este și Podul Kerci din Crimeea. Acesta ar putea fi distrus ,,în stil big bang" până la jumătatea lunii iulie 2024

Actualitate 15.04.2024 09:00 Vizualizări665 Autor: Ziarul National
Kievul pregătește o nouă CONTRAOFENSIVĂ împotriva armatei lui Putin, iar printre principalele ținte este și Podul Kerci din Crimeea. Acesta ar putea fi distrus ,,în stil big bang


Publicația britanică The Sun susține că Kievul pregătește o contraofensivă împotriva trupelor ruse și intenționează să se concentreze asupra loviturilor asupra infrastructurii: poduri și aeroporturi.

Una dintre țintele principale este Podul Crimeei ce poate fi distrus până jumătatea lunii iulie. Astfel, Forțele Armate ale Ucrainei au la dispoziție aproximativ o sută de zile pentru a realiza imposibilul.

Într-un comentariu către ziar, un expert în arme a spus că, prin utilizarea rachetelor Storm Shadows, a dronelor navale și a avioanelor de luptă Western F-16, s-ar putea în cele din urmă să se taie singura cale pe uscat spre Crimeea.

Articolul notează că pentru președintele rus Vladimir Putin, podul Kerci, a cărui construcție a numit-o „miracol”, este un simbol imaginar privind „întoarcerea” Crimeei în patria sa. În același timp, pentru Ucraina, acesta este obiectivul principal - o descriere grotească a ocupației ruse de zece ani.

Distrugerea acestuia ar putea juca un rol important în câștigarea războiului de la Marea Neagră, întrerupând rutele cheie de aprovizionare militară rusă și sufocând mașina de război a lui Putin.

Potrivit lui Brian Clark, senior fellow la Institutul Hudson și director al Centrului pentru Concepte și Tehnologii de Apărare, Ucraina este destul de aproape să facă acest lucru, dar are nevoie de armele adecvate.

„Podul ar putea fi distrus printr-un atac aerian și maritim „în mai multe puncte” într-un stil big bang”, a spus el pentru The Sun.

Clark, care este un expert în operațiuni navale și război electronic, consideră că rachetele Storm Shadows vor fi folosite pentru a distruge structura podului, în timp ce bărci cu drone care transportă explozibili pot fi detonate la baza acestuia.

În plus, publicația a reamintit că SBU a organizat deja două atacuri dezordonate asupra podului, care a fost reparat de ambele ori.

Un atac din iulie anul trecut cu ajutorul unei drone navale a dus la pagube semnificative, în urma cărora Rusia a pierdut capacitatea de a transfera tancuri și provizii în Crimeea. În plus, în octombrie 2022, un camion plin cu explozibili a explodat, provocând o gaură deschisă în centrul podului. Acum Ucraina pregătește al treilea atac, care în cele din urmă îl va distruge în totalitate, subliniază articolul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md