05:58:00 24.04.2024
Stiri

Ion Munteanu, drum LIBER spre fotoliul de judecător al CSJ. Comisia „vetting” nu are dubii în privința integrității actualului procurorul general interimar, dar și a altor șase pretendenți

Actualitate 23.02.2024 13:44 Vizualizări1197 Autor: Ziarul National
Ion Munteanu, drum LIBER spre fotoliul de judecător al CSJ. Comisia „vetting” nu are dubii în privința integrității actualului procurorul general interimar, dar și a altor șase pretendenți


Șapte pretendenți la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), aflați în proces de evaluare, au trecut cu bine testul integrității etice și financiare. Printre aceștia se numără și actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, care ieri s-a clasat pe locul trei la concursul pentru funcția de procuror general, desfășurat de Consiliul Superior al Procurorilor.

Potrivit Comisiei „vetting”, este vorba de judecătorii Diana Stănilă (Curtea de Apel Bălți), Stela Procopciuc (Curtea de Apel Bălți), Stella Bleșceaga (Judecătoria Chișinău), Adrian Cerbu (Judecătoria Criuleni) și Ion Munteanu (procuror general interimar).

Totodată, Comisia nu a identificat dubii în privința candidatului la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Dumitru Racoviță (Judecătoria Ungheni), și candidatei la CSM, Tatiana Tabuncic (membră a Consiliului de Integritate, Profesor în cadrul facultății de drept USM).

Candidații au opțiunea de a participa sau de a nu participa la audierile Comisiei, însă în cazul neparticipării trebuie să confirme corectitudinea și valabilitatea informațiilor furnizate în declarații, chestionarul de etică și în răspunsurile ulterioare.

Comisia „vetting” a programat audierea online, care va avea loc în regim de video conferință, pentru data de 4 martie 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md