19:48:55 24.02.2021
 
Stiri

Interesele din spatele amnistiei fiscale, scoase la iveală: Lista persoanelor care au scăpat de amenzi în 2018 ar putea fi făcută publică

Actualitate 20.01.2021 19:28 Vizualizări1180 Autor: Ziarul National
Interesele din spatele amnistiei fiscale, scoase la iveală: Lista persoanelor care au scăpat de amenzi în 2018 ar putea fi făcută publică
Poză simbol


Adoptarea Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală din 2018, dar și beneficiarii acesteia ar putea deveni obiectul investigației unei comisii parlamentare de anchetă.

Comisia juridică, numiri și imunități a avizat astăzi proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor adoptării Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală și impactului acesteia sub aspectul legalizării spălării de bani și furtului mijloacelor financiare din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, un raport cu privire la faptele descoperite și va prezenta propuneri privind oportunitatea desecretizării datelor unor beneficiari ai declarării voluntare, precum și necesitatea sesizării organelor de urmărire penală în privința acestor persoane.

Autorii proiectului sunt un grup de deputați ai Fracțiunilor ACUM Platforma DA și PAS, Blocul ACUM, acesta urmând a fi dezbătut în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost adoptată de Parlament pe 26 iulie 2018, fiind stabilită procedura de stimulare fiscală care constă în anularea sumelor amenzilor și penalităților la plățile administrate de Serviciul Fiscal de Stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

19.02.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul minoritar a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md