04:39:47 02.07.2022
Stiri

INIȚIATIVĂ // Codul Muncii ar putea reglementa formulele FLEXIBILE de muncă, dar și adaptarea programului de lucru în mod individual

Actualitate 23.05.2022 14:44 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
INIȚIATIVĂ // Codul Muncii ar putea reglementa formulele FLEXIBILE de muncă, dar și adaptarea programului de lucru în mod individual


Codul Muncii urmează să fie completat cu noțiunea formulelor flexibile de muncă, dar și norme care vor permite adaptarea programului de lucru în mod individual. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat recent în Parlament.

Astfel, noțiunea de formule flexibile de muncă urmează să fie definită ca programe de muncă care oferă posibilitate salariaților să-și adapteze programul de lucru, inclusiv prin utilizarea muncii la distanță, a regimului flexibil de muncă, timpului de muncă parțial sau a săptămânii de lucru comprimată.

Formule flexibile de muncă se vor institui prin acordul dintre salariat şi angajator, la solicitarea salariatului sau a angajatorului, atât la momentul angajării, cât și după încheierea contractului individual de muncă.

Formule flexibile de muncă se vor stabili în contractul individual de muncă sau în acordul adițional la contractul individual de muncă. Acestea nu vor genera, însă, schimbări în normarea muncii, remunerarea muncii, precum și limitarea drepturilor salariatului privind calcularea vechimii în muncă, durata concediului de odihnă anual sau a altor drepturi aferente raporturilor de muncă.

Salariatul va putea solicita cel mult o dată pe an ajustarea rezonabilă a programului de muncă. Angajatorul va trebui să dea răspuns la solicitare în termen de 30 de zile.

Citiți mai multe detalii despre propunerile de modificare a Codului Muncii pe bizlaw.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md