04:34:55 28.03.2023
Stiri

INIȚIATIVĂ // Amenzi de ZECE ori mai mari pentru conducerea autovehiculului fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă

Actualitate 13.05.2022 17:14 Vizualizări2321 Autor: Ziarul National
INIȚIATIVĂ // Amenzi de ZECE ori mai mari pentru conducerea autovehiculului fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă


Amenzile pentru conducerea vehicolului fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) ar putea fi majorate de zece ori.

Un grup de deputați a elaborat un proiect de lege care prevede modificarea și completarea Codului contravențional cu amenzi de până la 3 000 de lei pentru lipsa poliței de asigurare, transmite bizlaw.md.

Potrivit proiectului, „conducerea autovehiculului fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă pe suport hârtie sau în format electronic ori în lipsa datelor accesate din sistemul informațional unic aferent asigurării obligatorii de răspundere civilă auto se sancționează cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale”.

În redacția actuală, Codul contravențional prevede că conducerea vehiculului fără deținerea certificatului de înmatriculare sau a dovezii înlocuitoare a acestuia ori fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități convenționale (150 - 300 de lei).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md