22:38:31 12.04.2021
 
Stiri

INFOGRAFIC // Cel puțin 330 de reprezentanți ai administrației separatiste de la Tiraspol, VINOVAȚI de încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, potrivit deciziilor CtEDO: Printre aceștia - și actualul așa-zis lider, Krasnoselski

Actualitate 03.03.2021 11:29 Vizualizări1889 Autor: Ziarul National
INFOGRAFIC // Cel puțin 330 de reprezentanți ai administrației separatiste de la Tiraspol, VINOVAȚI de încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, potrivit deciziilor CtEDO: Printre aceștia - și actualul așa-zis lider, Krasnoselski


Numele a cel puțin 330 de reprezentanți ai administrației secesioniste din stânga Nistrului figurează în hotărârile pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în perioada anilor 2004 - 2020 cu privire la încălcarea drepturilor omului în stânga Nistrului.

Alte 20 de persoane responsabile de aceleași încălcări sunt reprezentanți ai autorităților constituționale ale R. Moldova, anunță Asociația „Promo-LEX”, care a sintetizat informațiile oferite de avocații reclamanților.

CITIȚI și DOC // LISTA persoanelor responsabile de violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, făcută publică de „Promo-LEX”

Unele dintre persoanele vizate în deciziile CtEDO nu mai fac parte din așa-zisa administrație de facto de la Tiraspol, însă responsabilitatea acestora pentru violarea drepturilor omului rămâne la fel de mare, spun experții de la „Promo-LEX”.

Printre cei responsabili de abuzuri în regiunea transnistreană se numără foștii așa-ziși lideri de la Tiraspol Igor Smirnov, Evgheni Șevciuk și succesorul acestora Vadim Krasnoselski, foști și actuali așa-ziși miniștri, inclusiv Vladimir Antiufeev, Oleg Obrucikov sau Ruslan Mova, așa-zisa șefă a judecătoriei de la Tiraspol, Anna Mamei, sau pretinsa judecătoare Larisa Malikova.

Menționăm că CtEDO a obligat Federația Rusă și R. Moldova să plătească despăgubiri de sute de mii de euro în cauzele care vizează regiunea transnistreană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 03.03.2021 14:01

Poate acum accesul la intrarea VIP al Aeroportului International Chisinau pentru marioneta Krasnoselskii va fi interzisa ?

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md