13:41:13 05.02.2023
Stiri

Încă o localitate din raionul Orhei a fost iluminată la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”: „Ne bucurăm că în aceste vremuri complicate noi construim”

Actualitate 26.10.2022 14:52 Vizualizări907 Autor: Ziarul National
Încă o localitate din raionul Orhei a fost iluminată la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”: „Ne bucurăm că în aceste vremuri complicate noi construim”


Satul Ghetlova din comuna cu aceeași denumire a fost iluminat, după ani buni de așteptare. În prezent, au loc lucrări de asigurare cu iluminare stradală a satului Noroceni din comună, iar odată cu încheierea acestui proiect comuna Ghetlova va fi iluminată integral, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Startul implementării proiectului privind iluminarea stradală a satului Ghetlova a fost dat în vara acestui an, de proaspătul primar al comunei, Anastasia Svetlicinîi, imediat ce a preluat atribuțiile funcției. Iluminarea integrală a localității este una dintre promisiunile făcute în campania electorală pentru alegerile locale, care au avut loc în luna mai. În primăvara acestui an, echipa Partidului „ȘOR” a implementat proiectul de iluminare stradală în satul Hulboaca din comuna Ghetlova. În prezent, au loc lucrări privind iluminarea satului Noroceni din comună.

„Până nu demult, eram nevoiți să mergem cu lanterna noaptea pe drum. Suntem bucuroși că a ajuns lumina și pe străzile noastre. Putem să mergem noaptea până la magazin, fără să întâmpinăm dificultăți. Mulțumim Partidului „ȘOR”, susținem partidul lui Ilan Șor, deoarece de când administrează comuna noastră trăim cu mult mai bine”, a spus un localnic, citat în comunicatul de presă.

„Ne-au renovat drumul, a iluminat localitatea, e foarte bine. Eu am 66 de ani, dar niciodată nu a fost atât de bine cum este acum. Toate aceste lucruri au fost făcute în doar două luni”, a menționat un alt bărbat.

„Mulțumim tuturor celor care au depus eforturi, mulțumim primăriței pe care am ales-o recent. E o mână de om, dar face foarte multe. Pe lângă iluminare, se fac foarte multe în sat. Se construiește un teren sportiv, se construiesc trotuare. Nepoții mei, care locuiesc la Chișinău, când vin la mine în vizită se bucură și spun că este foarte frumos în sat”, a menționat un alt bărbat.

Primarul comunei Ghetlova, Anastasia Svetlicinîi, a menționat că are mari planuri pentru localitatea pe care o administrează. „Eforturile pe care le depunem în prezent au scopul de a spori nivelul de trai în localitățile noastre. Aduc sincere mulțumiri echipei mele a Partidului „ȘOR” pe care o am în spate, conduceri Consiliului raional Orhei, care susține toate proiectele pe care vrem să le implementăm de acum încolo. Ne propunem să construim un teren de sport, un cinematograf în aer liber, să amenajăm teritoriul din preajma Casei de Cultură. Vrem să îmbunătățim condițiile de trai în localitatea noastră”, a adăugat Anastasia Svetlicinîi.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, se arată mândru de faptul că localitățile din comuna Ghetlova se dezvoltă. „Proiectul iluminatului stradal trebuia implementat încă acum 30 de ani. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Ne bucurăm că în aceste vremuri complicate noi construim. Asta e menirea noastră, să zidim, să făurim. Ne dorim ca viitorul satelor noastre să arate așa cum trebuie”, a declarat Dinu Țurcanu.

Potrivit vicepreședintelui raionului Orhei, Tatiana Platon, proiectele de infrastructură și nu numai sunt implementate datorită încrederii pe care o acordă oamenii echipei Partidului „ȘOR”. „Vă felicit cu ocazia faptului că localitatea dvs. se dezvoltă și că sunt îmbunătățite condițiile de viață. Comuna Ghetlova este ultima care a intrat în echipa Partidului „ȘOR”, dar este și cea mai norocoasă, deoarece a fost inclusă pe lista localităților care urmează să fie modernizate conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”, a precizat vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon.

Cu un mesaj de felicitare pentru localnicii din Ghetlova a venit și liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, care este și cetățean de onoare al raionului Orhei. „Am o deosebită plăcere să vă felicit cu ocazia lansării în localitatea voastră a noului sistem de iluminat. Noi toți am așteptat acest eveniment. De acum încolo, nu veți merge pe străzi întunecoase și asta e bine. Este încă o promisiune realizată de echipa noastră și o bucurie pentru că sute de oameni vor trăi mai bine. Sper că este un bun început pentru dezvoltarea localității. Noi vom face totul ca voi să aveți o viață mai frumoasă. Pentru asta muncim și asta ne dorim. Proiectele sociale vor continua”, a dat asigurări Ilan Șor.

În comuna Ghetlova, la fel ca și în celelalte sate și comune din raionul Orhei, la inițiativa lui Ilan Șor, au fost implementate mai multe proiecte sociale mari, care le aduc oamenilor bunăstare, confort și siguranță, se arată în comunicat. Pe lângă iluminatul stradal, în satele din comuna Ghetlova au fost construite terenuri de joacă și au fost deschise magazine sociale. Mai mult, comuna Ghetlova este inclusă în Strategia de dezvoltare a raionului Orhei, pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”. Potrivit acesteia, anual, sunt selectate câte 14 de localități din raionul Orhei care vor fi reconstruite integral, în următorii cinci ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md