06:01:28 04.12.2023
Stiri

IMUNITATE pentru Avocatul Poporului: Nu va putea fi reținut, arestat sau percheziționat fără acordul Parlamentului, cu excepția infracțiunilor flagrante

Actualitate 01.12.2022 15:55 Vizualizări1068 Autor: Ziarul National
IMUNITATE pentru Avocatul Poporului: Nu va putea fi reținut, arestat sau percheziționat fără acordul Parlamentului, cu excepția infracțiunilor flagrante


Avocatul Poporului din R. Moldova va beneficia de imunitate.

Potrivit unor modificări la Legea cu privire la Avocatul Poporului, votate astăzi în lectură finală de către Parlament, Ombudusmanul nu va putea fi reținut, arestat sau percheziționat fără acordul Parlamentului, iar adjuncții – fără informarea prealabilă a Legislativului.

Totuși, în caz de infracțiune flagrantă, acordul Parlamentului nu va fi necesar.

Noile prevederi includ și modificarea procedurii de selectare, numire și revocare din funcție a Avocatului Poporului. Astfel, în plenul Parlamentului vor fi propuși toți candidații care au promovat concursul desfășurat de Parlament, nu doar două persoane care acumulează cel mai mare punctaj, iar demiterea Avocatului Poporului va fi posibilă doar după audierea acestuia în plenul Parlamentului.

Prin același proiect de lege, deputații au extinse și competențele Avocatului Poporului care va examina și cererile depuse de persoanele juridice, nu doar pe cele ale persoanelor fizice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md