01:43:42 08.10.2022
Stiri

Igor Grosu, discuție cu membrii Comisiei de la Veneția: „Cu un război al Rusiei în Ucraina, cu peste jumătate de milion de ucraineni care ne-au traversat republica, datoria noastră a fost să intervenim legislativ pentru a opri propaganda”

Actualitate 22.09.2022 16:23 Vizualizări1111 Autor: Ziarul National
Igor Grosu, discuție cu membrii Comisiei de la Veneția: „Cu un război al Rusiei în Ucraina, cu peste jumătate de milion de ucraineni care ne-au traversat republica, datoria noastră a fost să intervenim legislativ pentru a opri propaganda”


Parlamentul a avut datoria să modifice Codul serviciilor media audiovizuale, în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Mesajul a fost transmis astăzi de către președintele Parlamentului Igor Grosu la întrevederea cu membrii delegației Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care se află în aceste zile în vizită la Chișinău.

Oficialii au abordat subiectul securității informaționale, spicherul menționând că modificările legislative au fost îndreptate inclusiv împotriva propagandei militariste agresive, pentru a proteja spațiul audiovizual național și a asigura securitatea informațională a cetățenilor.

„În situația în care se află R. Moldova în prezent – cu un război al Federației Ruse în Ucraina, cu peste jumătate de milion de cetățeni ucraineni care au traversat republica noastră, de datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda. Nu pot fi difuzate programele audiovizuale care, indiferent de proveniența lor, justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război și crimele împotriva umanității sau incită la ură”, a afirmat șeful Legislativului de la Chișinău.

Președintele Parlamentului a mai subliniat că autoritățile au misiunea de a asigura în continuare un spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii să poată să analizeze lucrurile pornite de la informații obiective, nu de la propagandă și surse false.

Amintim că un grup de experți ai Comisiei de la Veneția - Veronika Bilkova din Republica Cehă, Jan Velaers din Regatul Belgiei, și funcționarul Consiliului Europei, Michael Janssen - a venit în R. Moldova în contextul pregătirii Opiniei Comisiei privind Legea securității informaționale și privind Legea care criminalizează utilizarea simbolurilor asociate războiului din Ucraina.

Opinia urmează a fi examinată și adoptată în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni Plenare a Comisiei de la Veneția din 21 - 22 octombrie 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


BUREBISTA 22.09.2022 17:42

Și ați oprit-o băi nene??? Chiar așa? Nu mai poate molotoivanul că ați dat voi nu știu ce lege. Trebuie tăiate orice emisiuni din mocirla rusească nu numai cele așa zise de propagandă. Mai e mult până departe gaspadin Grosu. Câtă vreme tancurile rusești stau pe piedestral cu țeava spre România „tăt normal”, nu se schimbă nimic.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md