05:30:37 20.06.2024
Stiri

Igor Dodon vrea să preia rolul de „PĂPUȘAR”: „Are nevoie de CONFLICTE între grupurile etnice. Socialiștii ne aduc pe farfurie FEDERALIZAREA R. Moldova. Este cadoul lui Dodon pentru prietenii săi de la Moscova”

Actualitate 03.12.2020 12:33 Vizualizări1891 Autor: Ziarul National
Igor Dodon vrea să preia rolul de „PĂPUȘAR”: „Are nevoie de CONFLICTE între grupurile etnice. Socialiștii ne aduc pe farfurie FEDERALIZAREA R. Moldova. Este cadoul lui Dodon pentru prietenii săi de la Moscova”


După ce a pierdut alegerile prezidențiale, Igor Dodon ar vrea să preia rolul de „păpușar”. Pentru a-și realiza scopul, Dodon are nevoie să provoace conflicte între grupurile etnice, iar în acest sens insistă pentru oferirea autorităților de la Comrat dreptul de veto asupra proiectelor ce țin de Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei, consideră deputatul Platformei „DA”, Igor Munteanu.

Potrivit deputatului, proiectul propus de socialiști pentru a fi dezbătut la ședința de astăzi a Parlamentului înseamnă federalizarea R. Moldova.

„Miza acestui conflict politic de astăzi înseamnă nașterea unui nou păpușar. După ce a Igor Dodon a pierdut puterea politică și controlul asupra instituției prezidențiale și trebuie să plece, slavă Domnului, vrea să rămână păpușar. Pentru asta are nevoie de conflicte, să provoace ostilități între grupuri etnice, între administrația centrală și autoritățile din Găgăuzia. Să fie foarte clar: noi nu vom admite niciodată un proiect de federalizare a R. Moldova. Iar elementele din proiectele de lege propuse de socialiști ne aduc pe farfurie o federalizare. Este cadoul pe care Igor Dodon vrea să-l facă prietenilor săi de la Moscova, pentru ca să recapete încrederea lor. Acest lucru nu va trece”, a declarat Munteanu în cadrul unui briefing susținut la Parlament.

Parlamentarul a precizat că „nu va trece nici proiectul de lege care prevede ca limba rusă să aibă un rol dominant” în R. Moldova: „Acest proiect reprezintă revenirea la legea privind funcționarea limbilor din timpul RSSM. Cetățenii singuri pot să-și aleagă limba de comunicare, nu statul să le indice. Asta e un fel de dictatură a statului asupra comunicării dintre indivizi”.

Sursa citată a mai adăugat că aceste proiecte sensibile propuse de alianța PSRM-Șor reprezintă un paravan „pentru afacerile necurate din politica fiscală și bugetul pentru 2021”.

„Propunerile lor sunt un instrument ca Dodon și acest partid malefic al socialiștilor să-și mențină puterea. Noi acceptăm o revizuire a priorităților legislative, iar dacă acest Parlament nu va putea să-și ducă misiunea până la capăt, atunci vom merge la alegeri anticipate. Dar să fie foarte clar că sunt linii roșii pe care nu le vom trece niciodată. Jos federalizarea și jos orice tentativă de a băga șopârlele grupurilor asociate politic în legea bugetului pe anul viitor”, a conchis Igor Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md