Hârtie igienică are zile numărate. Noua tehnologie care va schimba modul în care mergi la baie
Hârtia igienică este unul dintre cele mai folosite articole, nu doar pentru ca este esențială în obiceiurile de curățenie ci și pentru ca este un produs esențial pentru casă. Cu toate acestea, o nouă inovație tehnologică ar putea să o înlocuiască. Pentru că hârtia igienică are zilele numărate, cel puțin în alte culturi. Alte alternative sunt considerate mai ecologice. Să vedem care este invenția tehnologică care va înlocui hârtia igienică.
Originile hârtiei igienice datează din 1857, când omul de afaceri american Joseph Gayetty a lansat produsul ca soluție de igienă personală. Inițial a fost vândut ca foi individuale, dar în 1890 Scott Paper Company a început să le vândă în rulouri, ceea ce a ușurat utilizarea lor. În antichitate, romanii foloseau un dispozitiv care era un băț atașat de un burete, care era înmuiat în oțet sau apă sărată. În alte culturi asiatice, au folosit bețișoare de bambus învelite în pânză, care au evoluat pentru a fi făcute din orez.
Deși articolul este considerat fundamental în multe culturi, are un impact extrem de important asupra mediului deoarece este fabricat din lemn. Producerea acestuia presupune doborârea excesivă a copacilor: se estimează că se folosesc aproximativ 140 de litri de apă pentru fiecare sul. Având în vedere acest scenariu, un grup de oameni de știință chinezi a creat o serie de toalete inteligente.
Aceste băi inovatoare sunt concepute pentru a lansa jeturi de apă asemănătoare cu ceea ce este un bideu. Dar marea diferență este făcută de sistemul lor inteligent de uscare care ar putea înlocui hârtia igienică, scrie cronista.com, citat de ziarulromanesc.at. Este format dintr-o supapă pentru uscarea părților intime care asigură o curățare mai eficientă, blândă și mai puțin poluantă. Pe aceeași linie, presiunea și temperatura pot fi ajustate în funcție de preferințele personale pentru a asigura o experiență satisfăcătoare.
De asemenea, au un sistem programabil de autocurățare pentru a elimina mirosurile si deșeurile, ceea ce ajută la menținerea aparatului curat și cu un impact mai mic asupra mediului.
VIDEO // Vicepreședintele Parlamentului European îi îndeamnă pe cetățenii R. Moldova să VOTEZE la referendumul privind aderarea la UE. Victor Negrescu: „Dacă cetățenii vor vota masiv, atunci parcursul european va deveni IREVERSIBIL”
DECLARAȚIE // R. Moldova va adera la Uniunea Europeană „cu un an – doi” înaintea Ucrainei: Lipsa unei industrii și agriculturi puternice ne-ar putea scurta drumul spre UE
VIDEO // Opt camioane pline cu peste 100 000 de cărți au trecut Prutul: Guvernul României a cheltuit peste 15,5 milioane de lei pentru a înnoi stocurile de carte din cele 300 de biblioteci ale R. Moldova