Guvernul a transmis Primăriei Chișinău clădirea în care urmează a fi creat Centrul cultural „Eugen Doga”


Operele maestrului Eugen Doga vor fi valorificate într-un centru cultural care îi va purta numele, ce urmează a fi creat în centrul Chișinăului.
Guvernul a transmis, astăzi, din proprietatea statului în cea a municipiului Chișinău, clădirea și bunurile aferente de pe strada Veronica Micle nr. 5 din centrul capitalei, pentru ca acest proiect să fie realizat.
„Îi mulțumim maestrului Doga pentru că este un ambasador cultural de neprețuit pentru toată R. Moldova și ne bucurăm că Guvernul poate să contribuie la crearea acestui centru cultural”, a declarat premierul Dorin Recean în cadrul ședinței de Guvern.
Menționăm că această clădire a fost identificată chiar de maestru ca sediu pentru viitorul centru care îi va purta numele.
Potrivit autorităților, scopul Centrului cultural „Eugen Doga” este de a sistematiza patrimoniul de creație al maestrului, studierea operei sale de către experți în domeniul muzicologiei, precum și studenții universităților și colegiilor de muzică, asigurarea suportului tinerilor talentați, asigurarea asistenței în dezvoltarea educației muzicale și estetice a copiilor.
Compozitorul celebru în toată lumea, Eugen Doga, a împlinit pe 1 martie curent vârsta de 86 de ani.
Eugen Doga este un compozitor de talie universală. A scris muzică pentru circa 200 de filme, romanţe, cantate, piese instrumentale, simfonii, cântece de estradă etc. Celebra compoziţie din filmul „Tandra şi gingaşa mea fiară” este supranumită cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea”.
Eugen Doga s-a născut în nul 1937, în satul Mocra, raionul Râbniţa, și a scris muzică pentru circa 200 de filme, romanţe, cantate, piese instrumentale, simfonii, cântece de estradă etc.
Celebra compoziţie din filmul „Tandra şi gingaşa mea fiară” este supranumită cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea”.









































































