23:07:14 12.04.2021
 
Stiri

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu: „Realocarea rezervelor afectează semnificativ funcționalitatea piețelor și credibilitatea băncii centrale și a oricărui guvern, fiind în final în detrimentul societății”

Actualitate 07.04.2021 17:58 Vizualizări985 Autor: Ziarul National
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu: „Realocarea rezervelor afectează semnificativ funcționalitatea piețelor și credibilitatea băncii centrale și a oricărui guvern, fiind în final în detrimentul societății”


Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, remarcă progresele pe care le-a făcut Banca Națională a Moldovei (BNM) pe drumul spre o bancă centrală de tip european.

Oficialul BNR s-a referit astăzi, în cadrul unei mese rotunde online despre rolul băncilor centrale în modernizarea societății și provocările pe care le au acestea în economiile emergente, la administrarea rezervelor valutare în contextul intenției partidului aflat la guvernare în R. Moldova de a lua 20 de miliarde de lei de la BNM.

„Realocarea rezervelor pentru utilizare discreționară şi monetizarea acestora erodează puternic aceste echilibre esențiale, afectează semnificativ funcționalitatea piețelor și credibilitatea băncii centrale și a oricărui guvern, fiind în final, în detrimentul societății. Prin afectarea independenței băncii centrale în favoarea unor decizii politice care urmăresc câștiguri electorale pe termen scurt, costurile reale vor fi suportate la nivel economic și social, pe termen lung, de întreaga țară”, a avertizat Mugur Isărescu.

Octavian Armașu, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a subliniat că, datorită capacității BNM de a lua decizii asumate și neinfluențate, sectorul bancar a fost reformat cu succes.

„Banca Națională este în continuare dedicată acestui scop – de a menține un mediu monetar și un sistem financiar sigure, stabile și previzibile, care să permită populației și agenților economici să se preocupe de alte aspecte, să știe că partea de politică monetară este în mâini sigure. Dar, toate acestea, desigur, în limita mandatului, a resurselor și a independenței Băncii Naționale”, a menționat Octavian Armașu în cadrul aceluiași eveniment, la care au participat inclusiv oficiali de la Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Biroul Băncii Mondiale în Moldova și de la Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


I.Vasile 07.04.2021 20:17

Armașu aiurește!!!!!! Banii furați cu suportul bnm, leu devalorizat, toate băncile comerciale privatizate de străini, sute de comisione bancare, liberalizare monetară zero - asta da succes de reformare... Prostii și aiureli!!!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md