Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face șederea lor mult mai plăcută.
Aceasta a menționat greșelile de evitat în vacanțele all-inclusive într-un articol publicat de Business Insider.
Nu toate stațiunile all-inclusive sunt la fel. Unele au piscine superbe și plaje mai puțin impresionante, sau invers.
Unele se adresează familiilor, cu cluburi și activități dedicate pentru copii și adolescenți, dar altele interzic oaspeții sub 18 ani.
,,Am stat la stațiuni care acoperă întreaga gamă.
Ideea este că faptul că totul este inclus în sine nu este neapărat suficient pentru a atrage. Gândește-te la ce cauți într-o vacanță, fă-ți cercetările și uită-te dincolo de publicitatea sofisticată și pozele editate, luate dintr-un unghi larg, de pe site-ul stațiunii.
Termenul "all-inclusive" nu mai înseamnă ce obișnuia să însemne.
În zilele noastre, unele stațiuni oferă camere și suite îmbunătățite în anumite zone ale proprietății, cu avantaje care ar putea include servicii de majordom și spații dedicate pentru lounge-uri, restaurante, piscine sau plaje pentru acești oaspeți VIP.
Deși cheltuirea mai multor bani pentru aceste facilități nu este pentru fiecare, ele pot aduce o senzație de lux și civilizație vacanței tale, în special dacă te cazezi la o stațiune aglomerată unde oaspeții sunt obligați să-și așeze prosoapele înainte de micul dejun pentru a revendica șezlongurile".
,,S-ar putea să ai acces la o mulțime de restaurante, dar asta nu înseamnă că poți să te prezinți și să primești automat o masă, mai ales în timpul orelor de vârf pentru cină (ține minte, toată lumea vrea la ora 19:30).
Pentru a evita dezamăgirile, rezervă mese pentru restaurantele populare imediat după ce te-ai cazat sau înainte să ajungi, dacă este posibil.
Ține cont că, în funcție de numărul de nopți petrecute, este posibil să ai dreptul doar la un număr limitat de rezervări pentru conceptele à la carte, așa că alege cu înțelepciune.
Sfatul meu este să priorizezi locurile care servesc bucătăria locală. Până la urmă, poți găsi friptură sau paste cam oriunde."
,,Stațiunile all-inclusive sunt adesea cunoscute pentru bufetele opulente în orice moment al zilei, cu zone pentru omlete și sucuri proaspăt stoarse la micul dejun, și cu baruri de salate, specialități locale și toate deserturile la prânz și cină.
A lua o farfurie și a o umple înainte de a arunca o privire în zonă este o mișcare de începător și poate duce și la supraalimentare și la risipirea alimentelor.
Înainte de a te ataca un bufet, fă o plimbare în jur, deoarece opțiunile pot varia nu numai de la o masă la alta, ci și zilnic. Și asigură-te că iei o lingură din ceva ce nu ai mai încercat."
Să nu dai bacșiș
,,Unele stațiuni all-inclusive îi invită pe oaspeți să lase portofelele acasă. Dar dacă proprietatea unde te cazezi nu are o politică strictă, bacșișurile mici pot face diferența. De exemplu, dacă dai bacșiș barmanului de la un bar aglomerat de pe marginea piscinei sau din hol când plasezi prima comandă, acest lucru poate duce la un serviciu mai rapid pentru runde următoare.
Dacă ai un ospătar fabulos la cină, este un gest frumos să-i lași niște bani pe masă. Și nu uita de personalul de la curățenie, care îți menține camera fără nisip și îți reînnoiește mereu prosoapele."
Să comanzi greșit băuturile
"Nu toate băuturile la stațiunile all-inclusive sunt la fel.
Apropie-te de barul din hol, care de obicei are lichior de calitate superioară. Îmbunătățește-ți piña colada cerând-o cu rom negru sau învechit în loc de rom alb, care îi oferă mult mai multă aromă.
Dacă vezi Aperol sau Campari la barul din spate, poți fi sigur că vei primi un Spritz decent. Creează-ți propriul cocktail cu conținut redus de alcool cerând sauvignon blanc sau roz amestecat cu apă tonică și puțin sirop simplu, garnisit cu o felie de lămâie.
Și încearcă berea sau vinul local, dacă este disponibil."
Să te orientezi spre băuturi cu gheață și fructe
"O piña colada este cu siguranță delicioasă - îmi place să beau una pe la mijlocul dimineții, pe care o numesc pe jumătate în glumă "smoothie de mic dejun".
Dar dacă continui să mergi la barul din piscină pentru a comanda băuturi amestecate, vei sfârși bând o mie de calorii și, probabil, vei avea o durere de stomac sau o mahmureală groaznică pe deasupra.
Dacă vrei să-ți menții starea de ebrietate, poate ar fi bine să mai amesteci un pahar de băutură spirtoasă cu apă tonică sau un spriț de vin. Și nu uita să te hidratezi cu apă adevărată pentru a contracara efectele căldurii și ale soarelui."
Să nu profiți de facilitățile la proprietăților adiacente
"Unele stațiuni fac parte din complexe întinse, cu mai multe proprietăți adiacente deținute și operate de aceeași companie mamă.
Dacă șederea ta include reciprocitate (adică o politică de "stai la una, te distrezi la trei"), vei avea acces la alte facilități precum piscine suplimentare, centre de fitness, zone de plajă și restaurante.
Folosirea acestora este o modalitate excelentă de a evita plictiseala și de a face ca vacanța ta să pară că include șederi la mai multe hoteluri."
Să nu te bucuri de sporturile nautice
"Chiar dacă închirierea de Jet Ski, hoverboard și parasailing poate fi costisitoare, utilizarea unor lucruri mai simple precum plăci de stand-up paddle, canoe, plute și chiar Hobie-Cats este adesea inclusă în prețul șederii la o stațiune all-inclusive.
Cu toate acestea, adesea le văd aliniate pe plajă toată ziua, fiind utilizate cu greu.
Pune-ți o vestă de salvare și încearcă-le. Și dacă întâmplător te cazezi într-un loc unde aceste sporturi nautice sunt populare, adaugă-ți numele pe lista de așteptare de îndată ce te trezești dimineața."
Guvernul României susține Mitropolia Basarabiei: ,,Alocarea anuală a 2 milioane de euro de către Guvernul României a facilitat construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Basarabia"
Janina Sitaru, secretar de stat al MAE de la București: ,,În anul trecut, 68% asistența oficială pentru dezvoltare acordată de România a fost pentru R. Moldova. Locul R. Moldova e în Uniunea Europeană și România este un puternic susținător"
Filmul de pe Netflix care a depășit toate așteptările. Joacă Ryan Reynolds în el și a ajuns în topuri pe tot globul